Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Stadsprins Mike: 'Het moment dat je uit die kist komt, man, man, man!'

Stadsprins Mike
Stadsprins Mike leidt, met Sik Peter aan zijn zijde, de polonaise in de Boeskoolstad.
Beeld: De Kadolstermennekes

Zijn naam zong al rond, maar toch was het voor velen een verrassing, toen Mike de Leeuw zaterdagavond in een met 1500 man ‘ramvol’ zalencentrum Rouwhorst uit de doos kwam als de 69ste stadsprins van de Boeskoolstad. Met Sik Peter Gort aan zijn zijde gaat hij de komende weken het zottenvolk voor onder het motto ‘Boa’m al, ’t is Cȧrnaval!’. Zijn opkomst noemt Mike de Leeuw maandag in de Ochtendshow van Twente FM ‘een heel memorabel moment’.

Hij geeft wel toe dat aan het begin van de avond de zenuwen door z’n keel gierden. “Begin van de avond gierden de zenuwen me door de keel. Ik loop al jaren in het gevolg, dus ik had gewoon m’n pakje aan. Maar het moment dat je dan uit die kist komt, man, man, man! En als je dan die zaal ziet, en iedereen is blij. Dan gaat die carnavalstrein lopen! En ga je van de ene emotie in de andere, dat is gewoon prachtig.”

Kort maar krachtig carnaval

Na zijn opkomst belandde Prins Mike in een rollercoaster omdat het dit jaar een kort carnaval is. “Kort maar krachtig. Nu gaat het er om carnaval zo goed en positief mogelijk neer te zetten.” Zondagmorgen moest hij al weer opdraven voor het traditionele fotomoment in het historische centrum van Oldenzaal met de andere hoogheden uit de Boeskoolstad. En zondagmiddag mocht hij de felicitaties in ontvangst nemen tijdens de receptie.

“Carnaval leeft enorm in Twente”

“Carnaval leeft enorm in Twente. Tijdens de receptie, zondagmiddag, was het ook weer hartstikke druk. Aanstaande zaterdag hebben we het Bokkenbal, daar komen alle hoogheden uit noordoost Twente gezellig bij elkaar. Dat verbroedert enorm.”

Oldenzaalse hoogheden
Zondagmorgen ging Stadsprins Mike op de foto met de andere hoogheden uit de Boeskoolstad. Op de foto v.l.n.r. Opperdar Louis, Graaf Jason en Gravin Marijn, Hertog Mike, Prins Mike, Vorst John, Vorst Guus, Jonkheer Sander en Markies Martin.
Beeld: De Kadolstermennekes

Al jaren actief bij Kadolstermennekes

Mike de Leeuw (46) is in het dagelijkse leven directielid van de Siers Groep in Oldenzaal. Met partner Marije de Vries (43) heeft hij een dochter: Suus (11). Hij heeft een lange staat van dienst binnen het carnaval in Oldenzaal. Hij was bij de Vennemuskes al eens secondant van toenmalige jonkheer Hans Hazewinkel en werd daarna vanaf zijn 29ste jaar actief binnen De Kadolstermennekes. De nieuwe stadsprins maakte vele jaren deel uit van de galacommissie en van de Raad van Elf, tevens als nachtvorst. Sinds een paar jaren is hij secretaris in het dagelijkse bestuur van De Kadolstermennekes.

Sik Peter blaast zijn partijtje mee

Bij de galacommissie werkte de stadsprins nauw samen met sik Peter Gort (43). Hij is getrouwd met Carmen (43). Ze hebben samen een zoon: Thijs (6). Peter Gort is business developer bij Vigor Charging in Hengelo. Ook sik Peter is al heel lang actief binnen het Oldenzaalse carnaval. Eerst bij De Blaanke Boeskeulkes, onder meer vijf jaar als bestuurslid. Sinds vele jaren maakt hij deel uit van de galacommissie van De Kadolstermennekes. Hij geniet daarnaast ook bekendheid als trompettist van hofkapel De Köpperbloazers.

Audiofragment
Mike de Leeuw nieuwe stadsprins Oldenzaal
Mike de Leeuw is de nieuwe Stadsprins van Oldenzaal. Sik is Peter Gort. Om 23.11 uur kwam de nieuwe hoogheid zaterdagavond uit de doos als 69e stadsprins van de Boeskoolstad.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.