Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bankastraat in Hengelo gaat vanaf dinsdag een jaar lang op de schop

240108 planning bankastraat
De inrichting is verdeeld in elf fasen. De werkzaamheden starten op dinsdag 9 januari ter hoogte van de afslag naar de Antillenstraat.
Beeld: Gemeente Hengelo

De Bankastraat wordt dit jaar heringericht met als doel de straat veiliger en groener te maken. De maximale snelheid gaat naar 30 kilometer per uur en de fietssnelweg F35 wordt langs de straat doorgetrokken. De werkzaamheden gaan dinsdag 9 januari van start en moeten voor het einde van het jaar zijn afgerond.

Rotonde Antillenstraat

De inrichting is verdeeld in elf fasen. De werkzaamheden starten op dinsdag 9 januari ter hoogte van de afslag naar de Antillenstraat. Op die plek wordt een rotonde aangelegd. Tot de zomer wordt er gewerkt aan het deel tussen de afslag Antillenstraat en het Mitchamplein. Daarna start de herinrichting vanaf de Weideweg tot aan de afslag Antillenstraat.

20220801 herinrichting bankastraat3 nieuw
Lees ook
Bankastraat in Hengelo krijgt veilige fietsverbinding en wordt 30-kilometerzone

Extra groen

Als onderdeel van de herinrichting wordt er meer ruimte gemaakt voor groen en water in de hele straat. Zo wordt in totaal 995 vierkante meter groen toegevoegd aan de huidige oppervlakte groen. Bijna honderd bomen van verschillende soorten worden geplant. Denk hierbij vooral aan typen die bestand zijn tegen de steeds warmer en droger wordende zomers.

Afkoppelen regenwater

Bovendien wordt het regenwater 'afgekoppeld'. Dat betekent dat het regenwater niet langer in het vuilwaterriool terechtkomt, maar apart wordt opgevangen en hergebruikt voor de bomen. Het teveel aan water wordt afgevoerd naar de Berflobeek of naar een nieuw aan te leggen wadi. Deze maatregelen dragen bij aan het beter vasthouden van water voor gebruik in drogere periodes.

230515 bankastraat hengelo GOOGLE
Lees ook
Hengelose Bankastraat wordt veiliger en groener; klus gaat anderhalf jaar duren

Kabels en leidingen

Vooruitlopend op de herinrichting wordt al een aantal kabels en leidingen vervangen en wordt het energienetwerk verzwaard.

Omleidingen

Doorgaand verkeer moet rekening houden met omleidingen die ter plaatse worden aangegeven. Op de gemeentelijke website wordt aangegeven wat de volgorde van de verschillende fasen is.

230515 bankastraat hengelo GOOGLE
Als onderdeel van de herinrichting wordt er meer ruimte gemaakt voor groen en water in de hele straat.
Beeld: Google Streetview
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.