Hengelo
Video

Ludieke wijnteststraat richt spotlight op serieus probleem

Het ziet er uit als een GGD-teststraat: medewerkers in beschermende pakken en een rij wachtende auto’s; alleen bij deze teststraat krijg je geen wattenstaaf in je neus gedrukt. Drankleverancier Berghorst geeft namelijk wijnadvies. Het is een knipoog naar de GGD-teststraat. Maar wel eentje met een serieuze ondertoon.

Gehuld in een wit overal met mondmasker en spatscherm staat vinoloog Bart Vunderink in de teststraat. “Heeft u de laatste maanden last gehad van hoofdpijn door middelmatige wijn?”, vraagt de vinoloog. Middels een aantal vragen ‘test’ de vinoloog de klant. Aan de hand van de vragen wordt er een advies op maat gegeven. In de teststraat kan er direct worden afgerekend en daarna wordt de wijn achterin de auto gelegd.

Berghorst levert vooral dranken aan de horeca. “Door deze tweede lockdown is onze omzet naar beneden gegaan en dat gegeven heeft ons naar de tekentafel gebracht”, zegt Vunderink. De drankenleverancier kwam met het idee om een drive-thru te houden: “We wilden er een ludieke draai aan geven en hebben besloten er een teststraat van te maken.”

De wijnteststraat zit aan de Wegtersweg in Hengelo, tegenover het milieupark van Twente Milieu. De openingstijden zijn vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. De wijnteststraat blijft in elk geval ook de komende twee weken nog geopend.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.