Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twintig vuurwerkslachtoffers in Twente, veel onder invloed van alcohol

Mst enschede ziekenhuis
Beeld: Leon de Man

De Twentse ziekenhuizen hebben deze jaarwisseling twintig vuurwerkslachtoffers behandeld. Opvallend was dat veel slachtoffers onder invloed waren van alcohol en een groot aantal patiënten dat behandeld werd minderjarig was.

Ziekenhuis MST in Enschede behandelde tien vuurwerkslachtoffers. Zes van hen hadden oogletsel. Bij twee personen was het letsel ernstig. Eén van de twee slachtoffers is in Enschede geopereerd, de andere patiënt is doorgestuurd naar het ziekenhuis in Nijmegen.

"Wat opviel is dat bijna alle slachtoffers alcohol op hadden", zegt SEH-arts Rein IJmker tegen RTV Oost. Het MST had extra personeel ingezet op de spoedeisende hulp in Enschede. "Daarom was het uiteindelijk te doen, maar het had niet drukker moeten worden", zegt IJmker.

ZGT in Almelo

Op de eerste hulp van ziekenhuis ZGT in Almelo werden tien patiënten binnengebracht. Zeven slachtoffers waren jonger dan twintig jaar. Twee patiënten moesten worden doorverwezen naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

Een patiënt met brandwonden werd doorgestuurd naar Groningen. Het oogziekenhuis in Rotterdam kreeg een patiënt met ernstig oogletsel vanuit Almelo doorgestuurd.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.