Verkeer
Stuur appje
Zoek

Unieke, in Hengelo kwijtgeraakte, trombone is weer terecht: ‘Onze kerst is gered’

Trein zutphen trombone vermist 1twente
De trombone bleef achter in een trein van Blauwnet
Beeld: 1Twente

Ze waren de wanhoop nabij; Anna Oostendorp uit Amsterdam en trombonist Theo ter Beek uit Hengelo. Na een lange repetitiedag verloor de Hengelose musicus Anna's unieke baroktrombone in de trein. Na twee weken is het instrument echter weer terecht. Tot grote blijdschap van beide musici.

Hoop

“Afgelopen zondag was het prachtige moment eindelijk daar”, zegt Anna Oostendorp, eigenaar van de trombone. Na twee weken is het instrument er weer: “Ik heb die twee lange weken nog wel hoop gehouden. Onze kerst is in elk geval gered.” De trombone is door een man in de trein gevonden en mee naar huis genomen. Een familielid van de man zag het bericht in de media en wist de partijen met elkaar in contact te brengen.

'Goede staat'

Naast berichtgeving in de media hebben Oostendorp en Ter Beek op alle stations van de spoorlijn Hengelo – Zutphen affiches opgehangen. Het familielid heeft op station Goor het affiche gezien en contact gezocht met Oostendorp.

Trein zutphen trombone vermist 1twente
Lees ook
Eigenaresse van bijzondere, in Hengelo verloren, trombone: ‘Het instrument is mij erg dierbaar’

'In goede staat'

De baroktrombone verschilt veel van zijn moderne opvolger, de reguliere trombone. Niet veel mensen kunnen het instrument bespelen. Het exemplaar in kwestie is een vijftig jaar oude replica van een zeventiende-eeuws blaasinstrument. Nu komt het toch goed, net voor kerstdagen: “Het is net een kerstverhaal”, zegt Oostendorp. En ook niet onbelangrijk: het instrument is in een goede staat.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.