Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wierden zet volgende stap in nieuwe bedrijventerreinen voor ondernemers

Locaties ‘Weuste Noord’ en ‘Rondweg Enter’ zijn het meest geschikt voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein in de gemeente Wierden. Dit is de uitkomst van het locatie-onderzoek dat de gemeente Wierden recentelijk heeft uit laten voeren. Deze locaties sluiten aan bij bebouwd gebied.

Wethouder richard kortenhoeven gemeente wierden
Wethouder Richard Kortenhoeven
Beeld: Twente FM

De gronduitgifte op bedrijventerreinen in de gemeente Wierden en in de rest van de regio Twente is de afgelopen jaren in versnelling geraakt. In de gemeente Wierden is op dit moment geen grond meer beschikbaar voor ondernemers die op korte termijn een uitbreidingsvraag hebben.

Aantal banen fors gegroeid

“De afgelopen 10 jaar is het aantal banen in onze gemeente fors toegenomen met maar liefst 27 procent. Dat komt doordat onze ondernemers zich blijven door ontwikkelen maar ook door de komst van de bedrijventerreinen de Elsmoat in Enter en de Weuste Noord in Wierden", zegt wethouder Richard Kortenhoeven, verantwoordelijk voor economie en bedrijventerreinen. "Uiteraard zijn wij erg trots op deze groei en het is voor ons dan ook belangrijk dat we lokale ondernemers, die behoefte hebben aan meer ruimte, daarin kunnen blijven voorzien.”

“We merken duidelijk dat onze ondernemers graag in onze eigen gemeente blijven ondernemen”

Revitalisering

Uit het behoefte onderzoek dat vorig jaar heeft plaats gevonden blijkt dat er in de gemeente Wierden de komende jaren behoefte is aan zo’n 8 tot 15 hectare bedrijventerrein.
Om aan deze vraag te voldoen onderzoekt de gemeente Wierden de mogelijkheden voor revitalisering en herstructurering van de bestaande bedrijventerreinen. En daarnaast dus de uitbreiding met nieuwe bedrijventerreinen.

Ruimte bieden

“Uiteindelijk moet dit weer ruimte bieden aan onze eigen ondernemers om zich te blijven door ontwikkelen. En daar is ruimte voor nodig. Waarbij we duidelijk merken dat over het algemeen onze ondernemers graag in onze eigen gemeente blijven ondernemen en niet kiezen voor een locatie elders”, aldus Kortenhoeven.

Voorkeurslocaties

Met het locatie-onderzoek is aan de hand van thema’s zoals milieu-aspecten, water en bodem, verkeer en bereikbaarheid en landschappelijke inpassing een ruimtelijke afweging gemaakt om tot voorkeurslocaties te komen in de gemeente Wierden.

De voorkeurslocaties die uit dit onderzoek als meest geschikt naar voren zijn gekomen liggen aan de noordkant van bedrijventerrein Weuste Noord, aan de Weusteweg in Wierden en aan de Rondweg in Enter, tussen de huidige bedrijventerreinen Vonder en Elsmoat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.