Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Rossum en St. Liduina Saasveld bundelen krachten en gaan verder als EHBO Rossum-Saasveld

Fusie Rossum Saasveld
Beeld: EHBO Rossum-Saasveld

EHBO vereniging Rossum en EHBO vereniging St. Liduina Saasveld bundelen hun krachten en gaan verder als EHBO Rossum-Saasveld. Voorzitter Maria Tijink heeft het besluit van de leden, onder toeziend oog van notaris Davids, getekend.

Sinds jaar en dag werken beide verenigingen intensief met elkaar samen. ‘’Samen met de leden denken we al jaren na over het samenvoegen van beide verenigingen’’, laat Maria Tijink weten.

Toekomstbestendig

Tijink is voorzitter van beide verenigingen en ziet de nieuwe vereniging als toekomstbestendig. ‘’De leden stemden unaniem in. De vereniging is met 150 leden en een jong bestuur klaar voor de toekomst.’’

Samen sterker

Beide verenigingen trekken al jaren samen op als het gaat om het organiseren van cursussen en herhalingslessen, het inkopen van verbandmaterialen, verzorgen van eerste hulp bij evenementen, uitwisselen van kennis en de contacten met andere verenigingen en de Nationale Bond. ‘’Door de jaren heen zijn de verenigingen en de leden met elkaar vergroeid. Samen staan we sterker en leiden we meer mensen op die levensreddend kunnen handelen en eerste hulp verlenen’’, ziet Tijink.

“Nog steeds kunnen te weinig mensen levensreddend handelen”

Landelijke app

Ook staat de vereniging aan de wieg van vernieuwingen op nationaal niveau. ‘’Neem bijvoorbeeld de landelijke app voor EHBO’ers. Die komt uit de koker van onze vereniging’’, laat Tijink trots weten.

Noaberschap

Het is de opdracht van de vereniging om meer mensen kennis te laten maken met EHBO. ‘’Nog steeds kunnen te weinig mensen levensreddend handelen. Het is onze missie om meer mensen enthousiast te maken voor de EHBO. Dat hoort bij noaberschap’’, aldus Tijink. Daarvoor werkt EHBO Rossum-Saasveld met de verenigingen in de gemeenten Dinkelland, Losser en Oldenzaal.

Kijk voor meer informatie op ehborossumsaasveld.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.