Verkeer
Stuur appje
Zoek

Priscilla Ophof nummer één in GM Twente Radio Top 15 van 2023

Maar liefst 2165 stemmen werden uitgebracht in de afgelopen weken, voor dé Nederlandstalige hitlijst van het jaar: de GM Twente Radio Top 15 van 2023. Bijna een kwart van de stemmen ging naar ‘De straatmuzikant’ van Priscilla Ophof. Samen met een groot aantal streams en afspeeltijd bij 1Twente levert dat de zangeres in de lijst de nummer één plek op. In actualiteitenprogramma 1Twente Vandaag vertelde Ophof haar bijzondere levensverhaal en werd ze woensdagmiddag verrast met het nieuws.

Op nummer twee in de Nederlandstalige toplijst van 2023 eindigde Belinda Kinnaer met “Nog een!” en de derde plek op het podium is voor Maikel ten Voorde met zijn nummer “Een Amsterdammertje”.

Genomineerden

Genomineerden waren onder andere Jaman, Stef Ekkel, Vinzzent & Henk Dissel, Melissa Smilda, Mart Hoogkamer, Belinda Kinnaer, Corry Konings & John de Bever, Jannes en winnares Priscilla Ophof.

GM Twente Radio, de ochtendshow van 1Twente, presenteert op vrijdag 15 december de totale top 15 van 2023. Dat gebeurt tijdens de reguliere uitzending van 7.00 tot 10.00 uur.

Totstandkoming

Elke vrijdagochtend en zondagmiddag presenteert GM Twente Radio op 1Twente een actuele hitlijst met de vijftien beste Nederlandstalige nummers van die week. Aan het eind van het jaar strijden alle artiesten die dat jaar op nummer één hebben gestaan om de toppositie in de ultieme lijst: de GM Twente Radio Top 15 van het jaar.

Om de nummer één te bepalen wordt gekeken naar het aantal streams op Spotify en Youtube, naar de afspeeltijd van het nummer bij 1Twente en naar het aantal stemmen dat is uitgebracht op de plaat. Uit het hele land zijn ruim 2165 stemmen binnengekomen bij de muziekredactie. Ophofs ‘De straatmuzikant’ werd maar liefst 513 keer gekozen als de beste.

Bennie Spijkerman en Sjef Veld presenteren de jaarlijkse hitlijst. “Je kunt zien dat het Nederlandstalige lied enorm leeft in het oosten van het land”, aldus Spijkerman.

icon_main_info_white_glyph

Luister mee

Deze speciale uitzending van de GM Twente Radio Top 15 kun je beluisteren op vrijdag 15 december van 07:00 tot 10:00 uur via 1Twente en de bekende streams. Luister en zing mee met de lijst met de grootste hits van de Nederlandstalige muziek in 2023.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.