Enschede

Enschedese werkgroep wil 40 olijfbomen in Palestina

De Palestina Werkgroep Enschede wil met het planten van olijfbomen Palestijnse boeren een hart onder de riem steken. Met een campagne hoopt de groep minstens 40 bomen in Palestina aan te kunnen planten.

Belangrijke inkomstenbron

Een steuncampagne onder de Enschedese bevolking moet helpen dit doel te bereiken. Voor twintig euro kunnen mensen een olijfboom sponsoren waarna uiteindelijk een olijfgaard met de naam 'Hope from Enschede' moet ontstaan. Komend voorjaar gaat de eerste aanplant de grond in. De olijfboom staat voor hoop, vrede en verzoening. Bovendien is de olie ervan een belangrijke inkomstenbron voor de Palestijnse boeren.

Gelijkwaardigheid

Het opzetten van deze Enschedese olijfgaard gebeurt in nauwe samenwerking met de Nederlandse Stichting Plant een Olijfboom en haar internationale partner Keep Hope Alive – Olive Tree Campaign. Zij staan voor een rechtvaardige vrede in Palestina en Israël, met gelijkwaardigheid voor alle inwoners, inclusief Palestijnse vluchtelingen. Sinds 2004 zijn vanuit Plant Een Olijfboom bijna 48.000 bomen gesponsord.

Sponsoren voor de Enschedese olijfgaard kan hier.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.