Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lammers ontslagen als trainer Heracles Almelo

20231022 John Lammers Heracles Almelo ORANGE PICTURES
Beeld: Orange Pictures

John Lammers is ontslagen als trainer van Heracles Almelo. Lammers wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de afgelopen weken. De beslissing is vanochtend bekend gemaakt aan staf, spelersgroep en medewerkers. Assistent-trainer Hendrie Krüzen neemt zijn taken voorlopig over.

“We hebben deze beslissing met pijn in ons hart genomen”, aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “Wij hebben helaas niet meer het vertrouwen dat we de negatieve spiraal waarin we zijn beland met John kunnen omdraaien. We hebben uit de laatste zes duels drie punten gehaald, dan komt onze doelstelling (handhaving in de Eredivisie) onder druk. We moeten niet vergeten dat we onder leiding van John in één seizoen terug zijn gekeerd in de Eredivisie, voor dat kampioenschap zijn we hem enorm dankbaar.”

Lammers teleurgesteld

Lammers zelf is teleurgesteld. “Ik had zelf zeker het gevoel dat we het met elkaar nog konden omdraaien en ben ervan overtuigd dat we er met elkaar in waren gebleven. We hadden een plan klaarliggen voor na de winterstop, ik vind het jammer dat ik dat plan niet meer mag uitvoeren. Helaas heeft de clubleiding deze beslissing genomen. Daar ben ik het niet mee eens, maar ik zal het moeten accepteren. Ik vond het een voorrecht om voor Heracles Almelo te werken en heb veel goede mensen leren kennen. Daar kijk ik met een zeer positief gevoel op terug. Ik wens de club alle goeds toe.”

Heracles promoveerde vorig jaar nog naar de Eredivisie onder de gisteren 60 jaar geworden trainer. De ploeg begon ook goed aan dit seizoen met elf punten uit de eerste zeven wedstrijden. Maar van de afgelopen zes competitiewedstrijden werden er vijf verloren. In de beker werd de eredivisionist uitgeschakeld door HHC Hardenberg.

Afgelopen zondag werd er met 2-0 verloren van Vitesse, waarna bij terugkomst een groep boze supporters de spelersbus opwachtte om het ontslag van de trainer te eisen. Heracles staat op dit moment veertiende met 15 punten uit vijftien wedstrijd. Zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegenstander is nummer twee Feyenoord.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.