Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose herdenkingsbijeenkomst met gedicht, brandende kaars en muziek

Herdenking 2017 20231211
Beeld: Gemeente Almelo

De gemeentelijke begraafplaats ‘t Groenedael is zondag voor de vijftiende keer de plek voor een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden. De begraafplaats is voor deze gelegenheid geheel verlicht met fakkels en vuurpotten.

De herdenkingsbijeenkomst aan de Willem de Clercqstraat brengt jaarlijkse veel belangstellenden op de been om deze dag bij hun overleden dierbaren stil te staan. Tijdens de bijeenkomst worden passende teksten en gedichten voorgedragen en er is muziek. Daarna kunnen aanwezigen zelf een kaarsje dat ze door de gemeente Almelo wordt aangeboden bij het graf van hun dierbare plaatsen of bij het monument ‘Ter herinnering aan alle overleden kinderen’.

Ontmoetingsplek

Wethouder Eugène van Mierlo laat weten veel waarde te hechten aan de jaarlijkse herdenking en de plek. “Overleden dierbaren vergeet je nooit, je leeft door met het gemis en alle mooie herinneringen. Rouwen kan soms zwaar zijn, zeker als je alleen bent of je eenzaam voelt.” Sinds dit jaar is er op de begraafplaats een plek waar je terecht kunt om je verhaal te doen. Een Prieeltje op de begraafplaats vormt de ontmoetingsplek. Van Mierlo: ”Het blijkt een heel waardevol initiatief. Evenals de jaarlijkse herdenking zelf op de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael.”

Zaklamp

Vanaf 17.30 uur is er gelegenheid een brandend kaarsje op te halen. Om 18.00 uur zal wethouder Van Mierlo de aanwezigen welkom heten. Bezoekers krijgen het advies een zaklamp mee te nemen. Alle hoofdpaden zijn verlicht met fakkels. Dat geldt niet voor de kleinere tussenpaden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.