Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stadsprijs Almelo dit jaar voor zorgboerderij Beeklust; Almelo Events en Kunst Punt completeren erepodium

Stadsprijs Almelo 2023128
De winnaars van de Stadsprijs Almelo 2023
Beeld: Gemeente Almelo

Stadsboerderij Beeklust is vrijdag uitgeroepen tot winnaar van de Stadsprijs Almelo 2023. Dat de boerderij gerund wordt door de Twentse Zorgcentra maakt het nog meer een plek voor iedereen, noemde commissievoorzitter Marjolein Wessels een van de doorslaggevende argumenten.

Vooral vanwege de laagdrempeligheid en het feit dat de voorziening voor iedereen toegankelijk is, verkoos de commissie Stadsprijs Stadsboerderij Beeklust tot winnaar. De exploitanten kregen van waarnemend burgemeester Mirjam van ’t Veld een cheque van 2000 euro uitgereikt.

Toegankelijk

Stadsboerderij Beeklust aan de Ledeboerlaan in de wijk Ossenkoppelerhoek is een dagbestedingslocatie voor volwassenen met een matige of lichte verstandelijke beperking en bestaat uit een kinderboerderij en een boerderijwinkel. De stadsboerderij is tijdens openingsuren toegankelijk voor publiek.

Tweede prijs

Almelo Events, dat meerdere evenementen in de stad organiseert en ondersteunt, kreeg een cheque van 1000 euro overhandigd. De stichting Kunst Punt dat met een groep lokale kunstenaars een atelier met kunstwinkel runt in de Grotestraat werd voor haar inspanningen afgelopen jaar met de derde prijs beloond. Dat leverde de verzamelde creatieve geesten een bedrag van 500 euro op.

Bijzondere bijdrage

De Stadsprijs van Almelo is een prijs voor personen, verenigingen, of andere organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan de stad en wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.