Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kerstconcerten voor het uitzoeken in Almelo: van Byzantijns tot Oekraïens

231208 kerstkorenfestival winters almelo
Beeld: Stadsfotograaf Almelo

De feestelijke maand december is aangebroken. Ook in Almelo gaat dit niet onopgemerkt voorbij. Om alvast in de winterse sfeer te komen staan de komende maand bijzondere kerstconcerten op het programma.


Vissersvrouwenkoor De Schellevissen en Koor Cantabilé laten aankomende zondag hun kerstklanken en liederen horen in de Grote Kerk. Diezelfde dag staan er in het gebouw van het Apostolische Genootschap het Slavisch Byzantijns Vrouwenkoor Radujsja, Almelo’s Mannenkoor en een Oekraïens koor klaar om de Almeloërs een gezellige middag te bezorgen.

Concerten

In het weekend van Winters Almelo houden Gospelkoor Onderweg en het Orkest van Almelo samen een kerstconcert in de Pniëlkerk. Op zondag gaan negen koren de strijd tegen elkaar aan tijdens het Korenfestival in de binnenstad van Almelo. Zij krijgen drie keer de gelegenheid om liederen te laten horen aan de jury met aansluitend een prijsuitreiking. In de Grote Kerk voeren het Vocaal Ensemble en kinderen van de Koorschool negen Bijbellezingen rond het kerstverhaal uit. Afwisselend met kerstliederen. Daarnaast is de jaarlijkse traditie Concert in Kerstsfeer in de Sint Georgiusbasiliek met een samenwerking tussen het Almelo’s Mannenkoor en Almelo’s Christelijk Mannenkoor.

Afsluiter

Vlak voor kerst, op 21 december, treedt het Twents Jeugd Symfonieorkest (TJSO) samen met het jongerenkoor van het Twickelcollege Hengelo op in de Grote Kerk in Almelo. Het Benefiet Kerstconcert, waarvan de opbrengst voor de verbouwing van de kerk is bestemd, laat op 22 december verschillende repertoires horen met gezongen liederen uit de Byzantijnse liturgie en Slavische koormuziek. Als afsluiter van de kerstconcertenreeks verzorgen Shantykoor De Oostervaarders en het Zwingkoor een verassend kerstconcert in de Grote Kerk.

icon_main_info_white_glyph

Kerstconcertenreeks

Kerstconcert De Schellevissen en Koor Cantabilé op 10 december van 15.00 uur tot 17.30 uur in de Grote kerk.
Kerstconcert met Almelo’s Mannenkoor, Vrouwenkoor Radujsja en Oekraïns koor op 10 december vanaf 15.00 uur in het Apostolisch Genootschap.

Kerstconcert van Gospelkoor Onderweg en het Orkest van Almelo op 16 december vanaf 19.30 uur in de Pniëlkerk.
Kerstkorenfestival op 17 december van 13.00 uur tot 16.00 uur op de Koornmarkt.
Zondagmiddagconcert met Apeldoorns Vocaal Ensemble op 17 december vanaf 15.30 uur in de Grote Kerk.
Kerstconcert met Almelose Mannenkoren op 17 december vanaf 16.00 uur in de Sint Georgiusbasiliek.

Kerstconcert Twents Jeugd Symfonieorkest op 21 december vanaf 19.30 uur in de Grote Kerk.
Benefiet Kerstconcert op 22 december vanaf 19.30 uur in de Grote Kerk.
Kerstconcert van Shantykoor De Oostvaarders en het Zwingkoor op 23 december vanaf 15.00 uur in de Grote Kerk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.