Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Lossers kandidaat-wethouder Milad Lahdo: 'Als er een beroep op je wordt gedaan, is er niets mooiers om klaar te staan'

Milad Lahdo
Kandidaat-wethouder Milad Lahdo.
Beeld: M. Lahdo

De fractie van de PvdA, op zoek naar een opvolger voor wethouder Jimme Nordkamp, zag in hem de ideale kandidaat. Milan Lahdo zelf, evenals Nordkamp woonachtig in Overdinkel, vindt het wethouderschap een eervolle baan, mocht de gemeenteraad akkoord gaan met de voordracht. “Ik ben kandidaat. Het is pas definitief als de raad akkoord gaat met de voordracht”, benadrukt hij in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Overdinkel

Lahdo (38) woont met zijn vrouw en hun drie jonge kinderen ruim vijf jaar in Overdinkel. Hij neemt actief deel aan het verenigingsleven.

Hij werkte de afgelopen jaren voor meerdere gemeenten. “Ik weet hoe het is om te werken voor een gemeente. Ik ken de sociale opgaves en de uitdagingen die er zijn”, zegt hij.

In de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Berkelland, Zwolle en Arnhem deed hij op verschillende beleidsvelden ervaring op. Recentelijk was hij in Arnhem projectleider ‘schuldhulpverlening’ en verantwoordelijk voor de implementatie van deze dienstverlening in de gemeente. "Hij kent de wetgeving in het Sociaal Domein en heeft intensief samengewerkt met ambtenaren, gemeenteraadsleden en colleges van burgemeester en wethouders", geeft de PvdA-fractie aan.

“Zijn brede ervaring bij gemeenten in verschillende posities vinden wij van doorslaggevend belang”

Over de kandidaatstelling zijn meerdere, open gesprekken gevoerd. En nu is hij door de PvdA-fractie voorgedragen. “Als er een mogelijkheid is om dit eervolle ambt te mogen bekleden, als er een beroep op je wordt gedaan, dan is er niets mooiers om klaar te staan”, zegt hij daarover.

Portefeuille

Milad Lahdo neemt de portefeuille van Jimme Nordkamp over In deze portefeuille zitten onder andere Werk en Inkomen, wonen, vluchtelingen en statushouders, re-integratie, Economische zaken, sport en cultuur, cultureel erfgoed en landbouw.

Fractievoorzitter PvdA André Nijhuis is blij dat Lahdo bereid is zich te kandideren als wethouder van de gemeente Losser. "Zijn brede ervaring bij gemeenten in verschillende posities vinden wij van doorslaggevend belang. Wij zijn ervan overtuigd dat hij met groot enthousiasme invulling gaat geven aan deze functie.”

Samenwerking

De gemeenteraad neemt op 19 december de beslissing. Als de raad instemt met de kandidatuur van Lahdo wordt hij vervolgens geïnstalleerd.

Wat Lahdo betreft, hij heeft er ontzettend veel zin in om voor de gemeente Losser aan de slag te gaan. “Er ligt een fantastische begroting met heel mooie opgaves. Er is veel te doen in onze mooie gemeente Losser, waarvoor ik me volledig wil inzetten. Ik kijk uit naar de samenwerking met alle fracties in de gemeenteraad.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.