Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Parcoursrecord bij 37ste editie Snertloop De Lutte

Snertloop 2023
Beeld: rtv not

De Snertloop in De Lutte trok zondag meer dan 1.200 deelnemers naar het dorp, ondanks winterse temperaturen.

Het evenement kenmerkte zich door een vroege drukte, vooral bij de 2,4 kilometerloop waar kinderen enthousiast werden aangemoedigd.

Bastiaan Roelofs uit Hengelo verbrak het parcoursrecord op de 5,3 kilometer in 17 minuten en 33 seconden, gevolgd door een indrukwekkende prestatie op de 9,6 kilometer in 33 minuten en 3 seconden.

De organisatie van de Snertloop in De Lutte kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement.

Na de inspanning kregen de deelnemers de mogelijkheid om op te warmen in de tent of de dorpsboerderij met een warme kop snert. De volgende Snertloop is op 1 december 2024.

icon_main_info_white_glyph

Uitslagen

De 2,5 kilometer werd bij de jongens gewonnen door Danio van Deutekom uit Bennekom, 9:43 minuten. Bij de meisjes was Yara Damink uit De Lutte de snelste met 10:48 minuten.

De winst bij de 5,3 kilometer ging bij de vrouwen naar Dione Scheuten van LAAC Twente in 20:42 minuten. Bij de mannen ging de winst naar Bastiaan Roelofs van LAAC Twente in 17:33 minuten.

De snelst op 9,6 kilometer bij de vrouwen was Stefanie Sijtsma uit Ootmarsum in een tijd van 41:24 minuten. De afstand werd bij de mannen gewonnen door Bastiaan Roelofs uit Hengelo in 33.03 minuten.

Meer uitslagen

Snertloop 2023
Beeld: Rtv not
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.