Sport
Voetbal
FC Twente

Nieuw contract voor Zerrouki bij FC Twente: "Club spreekt vertrouwen in mij uit"

Ramiz Zerrouki heeft zijn contract bij FC Twente verlengd tot medio 2023, met de optie voor nog een jaar. De club is nadrukkelijk bezig met de toekomst, want vorige week werden ook al drie talenten vastgelegd.

RAMIZ ZERROUKI Still001
Zerrouki maakt voor het tweede opeenvolgende jaar deel uit van de eerste selectie van FC Twente © Still uit video

Tukker

Zerrouki speelt al sinds 2016 bij FC Twente, toen hij vanuit de jeugdopleiding van Ajax overkwam naar de FC Twente Voetbalacademie. Sind vorig jaar maakt hij deel uit van de eerste selectie. Waar hij toen niet tot speelminuten kwam, kwam hij dit seizoen tot dusver al in vijf wedstrijden tot speelminuten. Twee keer startte hij in de basis, waarvan de uitwedstrijd tegen Feyenoord zijn basisdebuut betekende.

De middenvelder is erg blij met zijn nieuwe verbintenis. "Met het meerjarig contract spreekt de club het vertrouwen in mij uit”, dat voelt goed. Vanaf de eerste dag in de voorbereiding deze zomer waren er nieuwe kansen voor mij en die hebben positief uitgepakt. Ik heb me kunnen laten zien en merk dat ik me hier elke dag kan blijven ontwikkelen. Mijn spel is in korte tijd een stuk volwassener geworden en ik wil stappen blijven maken. Ik ben bezig aan mijn vijfde seizoen bij FC Twente, ik ben inmiddels al wel een Tukker”, lacht Zerrouki. “Ik voel me op mijn plek hier, bij een hele mooie club.”

Interessante speler

Technisch directeur Jan Streuer: “In de voorbereiding op dit seizoen is Ramiz Zerrouki bij ons opgevallen als een heel interessante speler met goede mogelijkheden voor de toekomst. Ramiz zat afgelopen seizoen bij de A-selectie zonder nog echte speelminuten in het eerste elftal. Dit seizoen heeft hij inmiddels twee keer in de basis gestaan en is hij drie keer ingevallen. We zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling tot dusver.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.