Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaalse ijsbaan klaar voor schaatsplezier, warme chocolademelk en groot curlingtoernooi

In de schaduw van ‘n Oal’n Griez’n in Oldenzaal staat de komende vier weken een grote tent met indoor ijsbaan. De organisatie is bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. “Het ijs is nog een beetje hobbelig, maar na een extra laag water moet het mooi glad zijn”, vertelt ijs- en huismeester Frans Molnar.

Zeven jaar geleden kwam de Junior Kamer met het initiatief om een ijsbaan te realiseren in het hartje van Oldenzaal. Nu, zeven jaar later, is heel Oldenzaal besmet met het schaatsvirus. “Vorige edities hebben we wel eens gehad dat het zó druk was, dat we geen mensen meer toe konden laten op het ijs”, zegt Molnar.

Basisscholen

Gedurende de hele dag wordt er geschaatst op het kunstijs in Oldenzaal, zo ook basisscholen. “In de ochtend kunnen basisscholen uit Oldenzaal en omgeving bij toerbeurt gebruik maken van de ijsbaan”, legt de huismeester uit. Doordeweeks is de ijsbaan van half drie tot half zes voor iedereen toegankelijk, in het weekend is dit tussen tien en half zes.

Entreebewijs

Om de ijsbaan te mogen betreden zijn er op verschillende manieren kaarten te verkrijgen. Zo kan een bezoeker aan de deur een entreebewijs kopen, maar deze zijn ook bij de sponsoren te verkrijgen. “Bij de Hema krijg je bij aankoop van 10 euro een vrijkaartje, bij Jumbo Kuipers is dit 15 euro”, zegt Molnar.

“Handschoenen en muts zijn verplicht”

Met alleen entreebewijs mag je de ijsbaan nog niet op, hiervoor heb je schaatsen nodig. “Je kan voor 2,50 euro schaatsen bij ons huren, of je neemt zelf schaatsen mee met uitzondering van noren”, legt hij uit. De organisatie heeft veiligheid hoog in hun vaandel staan. “Het is verplicht handschoenen en een muts te dragen, dit is uit veiligheidsoverwegingen.”

Ijsbaan Oldenzaal
Lees ook
Overdekte ijsbaan dit jaar langer dan normaal in Oldenzaal: ‘Wederom een genot voor de kinderen’

Honderd teams

‘s Avonds staat de tent in het teken van het grote curlingtoernooi. “Dit jaar hebben we pak ‘m beet honderd teams die meedoen in de curlingcompetitie”, vertelt Molnar. Dit zijn voornamelijk bedrijventeams uit Oldenzaal en omgeving. “Tijdens deze avonden staat deze tent echt bomvol.” De ‘Grande Finale’ van het toernooi staat op donderdag 14 december op de agenda.

Kerststemming

Ondanks dat het nog maar november is, hangt de tent al helemaal vol met kerstversiering. “Of wij al in kerststemming zijn? Jazeker, wij zitten er al helemaal in”, glimlacht Molnar. De ijsbaan is tot en met 29 december geopend. “Op eerste kerstdag zijn wij gesloten, dan kunnen wij heel even uitrusten.”

icon_main_info_white_glyph

Tickets en informatie

Benieuwd naar meer informatie over entreebewijzen en actuele openingstijden? Klik dan hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.