Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Grote verkeerscontrole op de A1 bij Oldenzaal: wapens drugs en mensenhandel

Grote verkeerscontrole Oldenzaal
Beeld: News United

De Politie heeft donderdagmiddag samen met de Koninklijke Marechaussee, de Douane en het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) een grote verkeerscontrole gehouden op de A1.

Het doel van de controle was het tegen ondermijning en het controleren op vuurwerk. Daarnaast wordt er gekeken wat er via de A1 Nederland binnen komt waaronder vuurwerk.


Tijdens de controle werden er snelheidsboetes uitgedeeld. Er reed een aanhanger zonder remmen,één bestuurder bleek onder invloed van drugs. Ook werden er goederen aangetroffen om opium mee te gebruiken. Er werden chemicaliën aangetroffen om synthetische drugs mee te maken. Dit wordt verder onderzocht.

Een bestelbus uit Polen bleek niet te zijn geregistreerd. De bus is in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook reed er een auto rond met valse kentekenplaten. In de kofferbak werden valse Nederlandse platen aangetroffen.

De politie trof diverse wapens waan waaronder een aanvalsbijl en een ketting met een handvat r aan. In de middenconsole van een auto werd een groot met aangetroffen. De politie controleerde een Flixbus, één persoon bleek valse reisdocumenten bij zich te hebben.


Tot slot doet de politie verder onderzoek naar mensenhanden. Een vrouw bleek al dan niet vrijwillig in de prostitutie te zitten. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.


Op de A1 stonden op meerdere locaties ANPR-camera's om kentekens te scannen. Voertuigen werden bij een signalering van de weg gehaald door motorrijders of (on)opvallende voertuigen. Tijdens de controle werden meerdere voertuigen gecontroleerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.