Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloos raadslid emigreert versneld naar Hong Kong na monsterzege PVV

Bert Hümmels 20231123
Hong Kong lonkt voor diep teleurgestelde Bert Hümmels
Beeld: Bjorn van den Elst

De diep teleurgestelde Almelose politicus Bert Hümmels heeft na de verkiezingsuitslag van woensdagnacht meteen besloten zo snel mogelijk naar Hong Kong te emigreren waar zijn vrouw woont en werkt. ”De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn we er niet meer bij met Leefbaar Almelo. Het plan was om in 2026 naar Hong Kong te emigreren. Door deze zorgelijke politieke aardverschuiving gaat dat nu versneld gebeuren. Op z’n vroegst in februari. Sneller kan niet, want je moet veel dingen regelen voordat je definitief op het vliegtuig stapt.”

Nederland is niet zijn land meer als het PVV gedachtengoed straks ook nog eens wordt ondersteund door coalitiepartijen, zo redeneert Hümmels. ”Dan krijgen we met hele rare dingen te maken als ernstige discriminatie en stigmatisering en wordt bovendien één specifiek geloof helemaal uitgesloten. Ik vind dat echt gevaarlijke ontwikkelingen. Daarmee sluit je een hele bevolkingsgroep uit. En dat in een land als Nederland.”

Scherpe randjes

De landelijke, politieke aardverschuiving zal volgens Hümmels niet direct voelbaar zijn in de Almelose raadszaal. ”Maar je houdt je hart vast voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben er niet bij. De scherpe randjes mogen er dan voorlopig afzijn bij de PVV, zo belooft Wilders, maar dat hoor je voor de verkiezingen wel vaker. Standpunten worden na de verkiezingen net zo makkelijk weer anders gedraaid. Dat is het spel als je kiezers voor je moet zien te winnen. Het wordt ook nog eens door een partij gezegd die heel groot is. En dat vindt ik sowieso gevaarlijk, in dit geval eens te meer omdat de ideeën verschillen van de standpunten van de meeste andere partijen."

PvdA

In 2026 zou Hümmels 25 jaar in de lokale politiek actief zijn. Dat gaat-em niet worden als je hem nu beluistert. Hong Kong lonkt ineens meer dan ooit. In 2002 behaalde Hümmels drie zetels in de Almelose gemeenteraad, nadat hij 2 jaar daarvoor afscheid van de PvdA had genomen en Leefbaar Almelo in het leven riep. ”Nu ga ik alles in gang zetten om hier zo snel mogelijk weg te kunnen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.