Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Ruim 2500 cadeaus voor gezinnen in armoede tijdens de sinterklaasperiode

Stockfoto Sinterklaas
De stichting zet zich al ruim acht jaar in voor gezinnen in armoede (afbeelding ter illustratie)
Beeld: Pixabay

De schoenen gevuld met wortels staan voor de open haard, verlanglijstjes worden opgesteld en kilo’s pepernoten worden geconsumeerd: Sinterklaas is weer in ons land. Het vieren van het sinterklaasfeest is echter niet voor ieder gezin vanzelfsprekend. Al ruim acht jaar zet de stichting Ieder Kind Een Sint zich in voor gezinnen in armoede. “Iedereen vindt het mooi dat wij bestaan”, vertelt oprichter Erik Pezij in de ochtendshow van Twente FM.

De stichting uit Vriezenveen is inmiddels een bekend begrip in de omgeving: “Iedereen uit de omgeving kent ons inmiddels wel”, zegt Pezij. De stichting begon in 2015 met het uitdelen van 50 sinterklaaspakketten aan gezinnen en is inmiddels uitgegroeid tot ruim 2500 pakketten. “Ik ben bang dat het niet bij dit aantal blijft, maar dat het alleen maar meer wordt.”

Uitgave

De pakketten die de stichting maakt worden op verschillende manier op hun bestemming gebracht. “Er zijn zelfs gevallen dat Sinterklaas de pakketten zelf komt brengen, maar dat kan helaas niet in alle gevallen”, aldus Pezij. Ze worden uitgedeeld aan verschillende Twentse stichtingen, die door hun vervolgens uitgedeeld wordt. “Ook worden de pakketten wel eens opgehaald bij ons in Vriezenveen.”

'Een hele klus'

Het hele jaar door is de stichting bezig met het inzamelen en inkopen van goederen. “We werken van januari tot midden december, daarna hebben we even rust”, legt de oprichter uit. De pakketten bestaan uit van alles wat met Sinterklaas te maken heeft. “Ze bevatten bijvoorbeeld pepernoten, chocoladeletters en cadeaus.”

“Het is een hele klus”

Pezij stelt talloze pakketten niet alleen samen, dat doet hij met een team van dertig fanatieke vrijwilligers. “Dit jaar is het zelfs zo groot dat er al 1500 pakketten weg zijn naar stichtingen in Twente die ze zelf in pakken." Pezij hoort uit de omgeving veel reacties over hun initiatief: “Het is jammer dat jullie er moeten zijn, maar heel erg mooi dat jullie dit doen.” De stichting wil zo een 'bron van hoop vormen' voor de gezinnen in armoede.

Eenzame ouderen

Naast het inzetten voor gezinnen in armoede, maakt de stichting zich ook hard voor andere activiteiten. “Vanuit Ieder Kind Een Sint zijn ook een speelgoed- en een kledingbank ontstaan”, zegt Pezij. Ook zetten ze zich in voor eenzame ouderen. Tijdens de pakjesperiode, met Kerst en Pasen, brengen ze hen een bezoek.

icon_main_info_white_glyph

Steunen

De stichting waardeert donaties in iedere vorm enorm. Benieuwd naar hoe jij de stichting kunt steunen? Klik dan hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.