Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedeër James Keuben (25) na wijding aan de slag als priester in Hengelo, Borne en omgeving

231121 james keuben pastoor EIGEN FOTO
James Keuben gaat wonen in Borne en hij wordt daar op 5 januari gepresenteerd in de St. Stephanuskerk.
Beeld: James Keuben

De in Enschede opgegroeide James Keuben wordt per 1 januari door kardinaal Eijk benoemd tot fulltime priester van de parochies HH Jacobus en Johannes (Borne en Hertme), De Goede Herder (Hengelo) en de Heilige Geest (onder meer Delden en Goor).

Diakenwijding

De kandidaat-priester is 25 jaar oud, geboren in Doetinchem en opgegroeid in Enschede. Keuben heeft zijn priesteropleiding gevolgd in het Ariënsinstituut in Utrecht. De diakenwijding vindt volgend jaar plaats en de priesterwijding een half jaar later. Vanaf dat moment mag hij voorgaan in alle mogelijke vieringen.

“James heeft een open houding en is een makkelijke prater”

Stephanuskerk

De drie parochiebesturen en het overkoepelende pastorale team hebben eerder deze maand kennis met James Keuben gemaakt. Een woordvoerder: "James heeft een open houding en is een makkelijke prater. Wij hebben alle vertrouwen in een goede en prettige samenwerking." Keuben gaat wonen in Borne en hij wordt daar gepresenteerd in de St. Stephanuskerk op 5 januari om 19.00 uur, waarna iedereen wordt uitgenodigd om nader kennis te maken met hem."

Wijding erik rozeman 5
Lees ook
Nieuwbakken priester Erik Rozeman uit Hengelo gelooft dat de kerken straks weer volstromen

Jansen en Pikkemaat

Met Jurgen Jansen (pastoor) en Casper Pikkemaat (parochievicaris) hebben de samenwerkende parochies al twee priesters in dienst. Keuben komt hier nu bij, zodat de andere twee ook andere taken op zich kunnen nemen. Pikkemaat kan overigens doordeweeks niet voorgaan in diensten, omdat hij dan voor de klas staat als docent levensbeschouwing bij het Twents Carmel College in Oldenzaal. Het team wordt gecompleteerd door pastoraal werker Annet Zoet.

icon_main_info_white_glyph

Welke geloofsgemeenschappen?

De parochie HH. Jacobus en Johannes heeft geloofsgemeenschappen in Borne en Hertme, De Goede Herder telt er vier in Hengelo en De Heilige Geest houdt haar schaapjes in Beckum, Delden, Goor, Hengevelde, Bentelo en St. Isidorushoeve. In tien kerkgebouwen zal Keuben voorgaan; in Beckum en Bentelo zijn de kerken onlangs aan de eredienst zijn onttrokken.

Ghana

Omdat de drie parochies al enkele jaren nauw samenwerken is er budget voor het aanstellen van een derde priester, vertelt de woordvoerder: "Overigens is deze aanstelling maar voor vijf jaar. Daarna wordt een jonge priester verplicht overgeplaatst. En dan moeten we nog maar weer zien of er weer iemand klaarstaat. De priesters in Nederland zijn dun gezaaid."

Voor Keuben in januari aan het werk gaat, zal hij eerst nog enkele weken op familiebezoek gaan naar Ghana, waar zijn moeder vandaan komt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.