Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Indringend portret tijdens Filmfestival Oldenzaal: Catherina Losifidis wint Gouden Boeskoolmenneke

Filmfestival 2023 oldenzaal
Beeld: Filmfestival Oldenzaal

Van amateurs tot professionals, iedereen krijgt tijdens het filmfestival in Oldenzaal de kans om zijn of haar film op het grote doek te tonen. Uit 67 films moest de driekoppige jury een keuze maken. Afgelopen zondag werd in Stadstheater de Bond het Gouden Boeskoolmenneke uitgereikt. Van alle films bleef er nog een elftal over waaruit de uiteindelijke winnaar gekozen werd.

“De inzendingen waren van hoge kwaliteit dit jaar”, vertelt Andre Swart, voorzitter van het filmhuis Oldenzaal, tijdens de ochtendshow Twente Wordt Wakker. De jury had het moeilijk, maar heeft uiteindelijk één winnaar kunnen kiezen.

Amy & May

Een portret van vrienden door dik en dun, met Amy & May sleepte Catherina Losifidis het Gouden Boeskoolmenneke binnen. “Het is een ontroerend verhaal van twee vriendinnen, ze verliezen elkaar, maar hun vriendschap is hechter dan ze gedacht hadden”, legt de voorzitter uit. Door een mooi budget kon de maker een technisch en kwalitatief hoge film realiseren. “De verhaallijn was indringend en was technisch sterk, echt prachtig.”

Oldenzaal stadstheater De Bond 1
Lees ook
Driedaags Filmfestival Oldenzaal start met Twents Scholieren Filmfestival: korte films over thema 'Tijd'

Authentieke beelden

Naast de uitreiking van het Gouden Boeskoolmenneke, gaf ook Beeld en Geluid uit Hilversum een inspiratiesessie. “We kregen een kijkje in de archieven die beschikbaar zijn voor filmmakers”, vertelt Swart. Filmmakers kunnen authentieke beelden opvragen bij Beeld en Geluid om in hun film te gebruiken.

Meer dan honderd films

Het hele weekend stond Stadstheater de Bond in het teken van film. Op vrijdag was er een speciaal festival voor scholieren uit heel Twente. Op zaterdag werd de beste minikroniek gekozen. Totaal zijn er over het hele weekend meer dan honderd korte films ingezonden.

icon_main_info_white_glyph

Minikronieken

Minikronieken zijn korte films die worden gemaakt in samenwerking met beginnende makers en documentairemakers. Hierin staat een levensverhaal van een persoon centraal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.