Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Driedaags Filmfestival Oldenzaal start met Twents Scholieren Filmfestival: korte films over thema 'Tijd'

De rode loper is uitgelegd, het filmdoek hangt, de zaal is warm en de sfeer is nu al feestelijk. Het driedaags Filmfestival in Oldenzaal begint vandaag, vrijdagmiddag 17 november, met het Twents Scholierenfestival. Zaterdagmiddag volgen de Minikronieken en zondagmiddag hét festival van de korte film: Twente Short.

Scholieren Filmfestival

In Stadstheater De Bond worden vanmiddag films vertoond, die gemaakt zijn door Twentse scholieren. Leerlingen van meerdere scholen voor voortgezet onderwijs maakten korte films over het thema ‘Tijd’. Een vakjury maakte een selectie uit de films. “We hebben heel veel reacties gekregen. De voorselectie is gedaan door de docenten. De geselecteerde films worden vandaag vertoond”, zegt André Swart in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Swart is voorzitter van Filmhuis Oldenzaal.

Minikronieken

Voor zaterdagmiddag staan de Minikronieken op het programma. Zeven korte portretten, die bijzondere verhalen van gewone mensen op een indringende manier in beeld brengen.

“Het was een moeilijke keuze voor de jury; de films zijn van uitzonderlijk goede kwaliteit”

Twente Short

Dan is het zondagmiddag tijd voor de grote finale van het Filmfestival: Twente Short. Swart: “Daarvoor kwamen ruim 60 inzendingen binnen, die allemaal door een driekoppige jury bekeken moesten worden. Het was een moeilijke keuze voor de jury; de films zijn van uitzonderlijk goede kwaliteit.”

Boeskoolmenneke

De geselecteerde films worden zondagmiddag gedraaid in het Stadstheater.
Die middag maakt de jury de winnaars bekend van het gouden, het zilveren en het bronzen Boeskoolmenneke. Daarnaast wijst de jury de winnaar aan van de Stimuleringsprijs. Het publiek bepaalt tot slot welke deelnemer met de Publieksprijs van Twente Short naar huis gaat.

Meer informatie over de films en over het festival staat op https://filmhuisoldenzaal.nl/o...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.