Verkeer
Stuur appje
Zoek

Korpschef van Oost-Nederland Janny Knol wordt hoogste baas Nationale Politie

20231117 Janny Knol politiechef oost Nederland wordt nieuwe korpschef politie 16:9 Foto politie
Beeld: Politie

Janny Knol, de huidige korpschef van politie Oost-Nederland wordt de nieuwe korpschef van de Nationale Politie. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met haar benoeming. Vanaf 1 maart 2024 gaat ze in haar nieuwe rol aan de slag.

"Ik zet deze stap vanuit mijn blauwe hart," zegt Knol in een reactie op haar benoeming. Ze wil een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen die de politie doormaakt in een veranderende samenleving. "Als politie leveren we prachtige prestaties, in een roerige tijd waarin de druk op de organisatie gigantisch is. We willen ontwikkelen, innoveren en voorbereid zijn op de toekomst. Als korpschef lever ik daaraan graag een bijdrage."

Krachten bundelen

Knol benadrukt het belang van een goede samenwerking binnen de politie, maar ook met partijen daarbuiten zoals burgemeesters en het Openbaar Ministerie. "Als we de krachten goed bundelen, staan we sterker. We kunnen, willen en doen het niet alleen. Ik wil een korpschef zijn die vooral richting en ruimte geeft aan het vakmanschap van de collega’s in de operatie en in de ondersteuning. Ik heb groot vertrouwen in de collega’s en zij moeten zich gesterkt voelen om de juiste dingen te doen."

Ze wil verder bouwen aan een politie die veiligheid vergroot, vertrouwen wekt en verbinding maakt. "Het vertrouwen in de politie is hoog en dat hebben we nodig om ons werk goed te kunnen doen. Dat vertrouwen is niet vanzelfsprekend, daar werken we elke dag aan. Het is noodzakelijk dat wij een politie van en voor iedereen zijn. Maar ook een nabije politie die haar blik naar buiten richt, die zichtbaar en aanspreekbaar is. Zowel op straat als online."

Veel ervaring

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius ziet in Knol een korpschef die de werkvloer van de politie goed kent en daarnaast veel ervaring heeft. "Ik heb er alle vertrouwen in dat zij sturing kan geven aan de grote opgaven van de komende jaren en de ingezette strategie van de politie kan realiseren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.