Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kinepolis sluit bioscoop met meer dan honderd jaar geschiedenis in Enschede

Kinepolis Cineast in Enschede Anouk Ter Heegde
Beeld: Anouk ter Heegde

Een bak popcorn tijdens een goede film kijken in de Bolwerkstraat is vanaf 19 november niet meer mogelijk. Kinepolis Cineast in de Enschedese binnenstad sluit voorgoed haar deuren. De plek waar vroeger Alhambra zat, laat deze zaterdag nog enkele films zien en heeft zondag nog een laatste film die getoond wordt aan het personeel.

De bioscoop sluit haar deuren vanwege de concurrentie in de stad. "Cineast sluit doordat er door de komst van VUE Enschede geen ruimte is voor 3 bioscopen en 1 filmtheater (Concordia) in Enschede", aldus woordvoerder van Kinepolis Anneleen van Troost. Het historische pand aan de Bolwerkstraat moet na de sluiting van de bioscoop een nieuwe bestemming krijgen. "Er zal - na verbouwing- een horecagelegenheid geopend worden."

Rijke geschiedenis

Bioscoop Alhambra werd 111 jaar geleden, in 1912, geopend en was de oudste bioscoop van Enschede. De bioscoop stond bekend om zijn locatie in de binnenstad middenin het feestgedruis van het uitgaansleven van Enschede. In het begin was er één zaal en door de jaren heen werd de grote zaal gesplitst in kleinere zalen. In 2006 ging de bioscoop failliet en werd er al snel een nieuwe uitbater gevonden in de vorm van Wolff Cineast.

Ondanks de sluiting kijkt de bioscoop positief terug naar de periode in de Enschedese binnenstad. "We zijn als Kinepolis trots aan de geschiedenis van het pand bijgedragen te hebben. Een mooi succes was de lokale film De beentjes van Sint Hildegard."

Go Planet

"Het huurcontract van Cineast beëindigen is een weloverwogen keuze in samenspraak met pandeigenaar Voskamp geweest", zegt van Troost tegen 1Twente. De locatie bij Go Planet aan het Colusseum blijft vooralsnog op volle toeren draaien. "Kinepolis Enschede zal juist verder vernieuwen met technologie en comfort."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.