Verkeer
Stuur appje
Zoek

Huis van Katoen en Nu een van de drie winnaars Overijsselse Vrijwilligersprijs

Stadsprijs Almelo 2017 202311134
Uitreiking Stadsprijs 2017 aan Gerard Hammink van Huis van Katoen en Nu
Beeld: Bjorn van den Elst

Stichting Huis van Katoen en Nu is een van de drie winnaars van de Vrijwilligersprijs Overijssel 2023 in de gemeente Almelo. De organisatie was twee keer eerder genomineerd voor de jaarlijkse prijs.

Verbinding

Drie keer scheepsrecht moeten ze bij het Huis van Katoen en Nu hebben gedacht. Want het goede nieuws was meteen op de FB pagina van de vrijwilligersclub te lezen. Coördinator Gerard Hammink noemt de prijs een erkenning voor de groep van ruim 30 vrijwilligers die dagelijks een bijdrage levert aan de leefbaarheid van het centrum en bovendien de stad promoot. Aan Marktplein 35 worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd en exposities gehouden. ”Ons huis is het huis van initiatieven en verbinding. Het Huis van Katoen en Nu is zeer laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. De kachel brandt en de koffie staat altijd klaar.”

Verbazingwekkend

De plek is ook Toeristisch Infopunt. Vrijwilligers zijn overwegend inwoners van Almelo en verstrekken informatie over wat hun stad allemaal heeft te bieden. Op jaarbasis lopen ettelijke duizenden bezoekers binnen. De permanente expositie ‘Terug naar onze jeugd’ over de jaren 70 en 80 blijft een grote publiekstrekker. ”Het is verbazingwekkend hoeveel bezoekers van elders uit het land hier in de vakantieperiode binnenlopen”, geeft Hammink aan. ”De vrijwilligers zorgen er voor dat het Huis van Katoen en Nu echt een meerwaarde voor de stad is. En dat is nu beloond met een mooie prijs na de Stadsprijs van de gemeente Almelo die we in 2017 ontvingen.”

Uitreiking

En zoals dat momenteel bij veel vrijwilligersorganisaties het geval is, zijn ook hier nieuwe vrijwilligers van harte welkom. ”Geïnteresseerden kunnen zich melden om een paar weken mee te lopen”, aldus Hammink. Huis van Katoen en Nu is overigens één van de drie Almelose winnaars van de provincieprijs. Officieel is er nog geen bekendmaking gedaan en de Provincie heeft ook nog niet gereageerd op de vraag wie de andere twee zijn. Wel is bekend dat statenlid Annemieke Wissink de drie winnaars op 23 november komt bezoeken om hen de prijs te overhandigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.