Verkeer
Stuur appje
Zoek

Windbuul Rob ten Haaft gepresenteerd als nieuwe stadsprins van Hengelo

231113 prins hengelo EIGEN
Prins Rob de 2e met z'n adjudanten Bjorn en Peter
Beeld: Windbuul'n

Rob ten Haaft is zijn gewone naam, maar de komende maanden gaat deze Hengeloër door het leven als Prins Rob de 2e. Vrijdag werd de nieuwe stadsprins Hengelo gepresenteerd tijdens een feestelijke avond in Club Merlijn. Prins Rob de 2e is de 72e Hoogheid der Windbuul’n, de vereniging die al vanaf het begin de stadsprins levert.

Zuidelijke roots

Ten Haaft werkt in het dagelijks leven voor Bronkhorst High-Tech BV in Ruurlo. Hij heeft zuidelijke roots en is derhalve al z'n hele leven bekend met het fenomeen carnaval. Hij werd geboren in Rotterdam, groeide op in Zeeland en was tijdens de dolle dagen veel in het Brabantse land te vinden.

Labradoodle

Een verhuizing naar Twente bracht hem naar Hengelo, waar hij nu al 42 jaar woont. Hij deelt zijn huisje met vriendin Iris en labradoodle Mo. Al sinds 2006 is hij betrokken bij het plaatselijke carnaval; eerst in de Raad van 11 en later in het bestuur.

“Carnaval in de Windbuul’nstad, disse dree bint nog lang nig zat”

Motto

In 2016 was Rob al eens adjudant, naast Prins Bjorn, die nu een van zijn adjudanten is. Het prinsentrio wordt gecomplementeerd door adjudant Peter. Hun motto luidt: "Carnaval in de Windbuul’nstad, disse dree bint nog lang nig zat".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.