Enschede
Video

Lintje voor Cor Timmer: “Een klein zalig moment”

Op zondag stond Cor Timmer nog op het podium van de Beiaard met zijn Nobo’s Bluesband, toen opeens loco-burgemeester June Nods binnenkwam en de gepassioneerde muzikant benoemde tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Geluksmoment

“We waren net met een kleine session begonnen. Zetten ze opeens een tafel op het podium en kwam de wethouder binnen. Ik dacht die zal wel leuk praatje houden over ons festival. Dat gebeurde niet. Het ging over mij.”

De muzikant en organisator van de 34 Nobo’s Jubileum Sessions betekent zoveel voor de muziek in onze stad dat de Koninklijke Onderscheiding op z’n plaats is, meldde de wethouder die hem de versierselen opspeldde. Een geluksmoment, vindt Timmer: “Een klein zalig moment.”

Lekker jammen

Hij vertelt met liefde over ‘zijn’ session die al jaren in De Beiaard worden gehouden. Elke eerste maandag van de maand. Amateurs en professionele muzikanten ontmoeten elkaar op het podium Lekker jammen. “Iedereen schuift aan en speelt met elkaar.”

En een keer per jaar Nobo’s jubileum session. Inmiddels de 34e. “Altijd afgeladen vol. We hebben beroemde muzikanten uit het hele land uitgenodigd. Dat was leuk, maar niet nodig. Ons festival is zo streekgebonden. Adje van de Berg kwam. Niks moeilijk, ze deden mee, zo simpel is het.”

Trots

Hulpverlener Cor Timmer, die in z’n vrije tijd muziek maakt, speelde op grote festivals met onder andere Golden Earring, maar musiceerde ook in De Pijp voor een klein publiek. “Is ook fantastisch. Het gaat om de interactie tussen muzikant en publiek.”

En oh ja die onderscheiding dan: “Ik vind het geweldig mooi. Ik ben er trots op.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.