Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hoogste woontoren Hengelo bereikt hoogste punt, bewoners krijgen sleutel in het voorjaar

231109 Toost op bereiken van hoogste punt Apollo
Arjan van 't Hul (Ter Steege), wethouder Gerard Gerrits en André la Rivière (BPD) toosten op het bereiken van het hoogste punt.
Beeld: BPD

In het voorjaar van 2022 werd begonnen met de bouw van woontoren Apollo en ergens in het voorjaar van 2024 ontvangen de bewoners de sleutel van hun woning. Gisteren, op donderdag 9 november, werd gevierd dat het hoogste punt van de hoogste woontoren van Hengelo was bereikt. Wethouder Gerard Gerrits hees de vlag, onder het toeziend oog van toekomstige bewoners en andere genodigden, naar een hoogte van 46 meter.

52 Koopappartementen

Het woongebouw met 52 koopappartementen is gesitueerd aan de Kuipersdijk, tegenover het FBK Stadion, op vijf minuten fietsen van het centrum. Met woontoren Apollo is het wijkje, waar ook nog eens 240 grondgebonden nieuwbouwwoningen zijn gerealiseerd, afgerond. Woontoren Apollo is een duurzaam gebouw: gasloos en met zonnepanelen op het dak. Bewoners kunnen bij hun eigen parkeerplaats een laadpaal laten installeren. Dat 'gasloos' is overigens niet zo bijzonder: dat is een verplichting voor alle nieuwbouw vanaf 1 juli 2018.

Groeiambitie

Wethouder Gerard Gerrits is uiteraard content met de vorderingen van de bouw: "In Hengelo willen we meer en gevarieerdere woningen bouwen. Dit draagt bij aan het behalen van onze groeiambitie richting de 100.000 inwoners en om Hengelo verder te ontwikkelen tot een aangename stad om te wonen, te werken en te leven. Daarbij horen goede en duurzame woonvoorzieningen, zoals de woontoren Apollo."

icon_main_info_white_glyph

Wiens project?

De woontoren is een project van ontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en bouwer Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen BV naar een ontwerp van MAS architecten. Op donderdag 9 november organiseerden de samenwerkingspartners een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen.

Vaklieden

Arjan van 't Hul, directeur bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen, vergeet in z'n dankwoord ook de bouwers niet: "Het bereiken van het hoogste punt is voor ons altijd een bijzondere gebeurtenis en een mooi moment om dank en waardering uit te spreken naar de vaklieden. We bouwen hier samen met BPD vol enthousiasme aan het hoogste gebouw van Hengelo en daar zijn we trots op."

231109 Artist Impression woontoren Apollo
Artist impression van het gebouw dat in het tweede kwartaal van 2024 moet worden opgeleverd.
Beeld: MAS architecten
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.