Enschede
Video

Auditie ‘Scrooge’ Wilminktheater: meer dan 100 kinderen willen meedoen

Een oude verbitterde vrek. Dat is Ebenezer Scrooge. Een man die iedereen haat en met name het leven. Maar in de nacht voor kerst leert hij door drie geesten opeens te genieten van het leven. Het oude verhaal, Scrooge, wordt dit najaar door zo’n twintig kinderen vertoond in het Wilminktheater. Afgelopen weekend vonden de audities plaats.

Het Wilminktheater organiseerede afgelopen zaterdag de tweede ronde van de auditie. Tien kinderen mochten aan toneelregisseur Jasper Verheugd laten zien wat ze kunnen. “De kinderen hebben een lied, een dialoog en een monoloog uit de musical voorbereid”, vertelt productieleider Maddi Weernink. “In totaal hebben zich zo’n 120 kinderen uit de regio aangemeld voor de audities.”

Deze week horen de kinderen of zij een rol in de musical krijgen. Wie een rol krijgt, begint al eind oktober met de repetities.

1Twente gaat het proces de komende weken volgen. In aanloop naar kerst kijken wij hoe de kinderen zich ontwikkelen en hoe zo’n musical tot stand komt.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.