Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Come on Barbie, let’s go party': modepop viert haar verjaardag in Stedelijk Museum Almelo

231107 barbie tentoonstelling hoofd
Beeld: Stedelijk Museum Almelo

Barbie viert aankomend jaar haar 65ste verjaardag. Het Stedelijk Museum Almelo doet daarom een oproep aan alle Barbiefans. Voor de jarige mogen zij een feestelijke outfit ontwerpen. De mooiste creaties maken kans op een plekje in de Barbietentoonstelling die in januari 2024 van start gaat.

In 2020 waren er meer dan 600 Barbiepoppen te bewonderen in het Stedelijk Museum Almelo. “Drie jaar geleden moest de tentoonstelling stoppen vanwege de coronamaatregelen. We hebben toen al plannen gemaakt dat we de Barbies terug laten komen in het Stedelijk Museum”, vertelt Sigrid Ivo, directrice van het museum.

Wereldrecord

De expositie bestaat uit de Barbieverzameling van Bettina Dorfmann. Met in totaal meer dan 18.500 Barbies staat Dorfmann in The Guinness Book of Records. De reprise van begin volgend jaar bestaat uit 1.200 stijlvolle Barbies uit die immense collectie. Niet alleen de modepoppen, ook objecten zoals auto’s, paarden, honden en huizen zijn bij de tentoonstelling te zien.

 • 231107 barbie tentoonstelling 6
  Beeld: Stedelijk Museum Almelo
 • 231107 barbie tentoonstelling 5
  Beeld: Stedelijk Museum Almelo
 • 231107 barbie tentoonstelling 4
  Beeld: Stedelijk Museum Almelo
 • 231107 barbie tentoonstelling 3
  Beeld: Stedelijk Museum Almelo
 • 231107 barbie tentoonstelling 2
  Beeld: Stedelijk Museum Almelo
 • 231107 barbie tentoonstelling 7
  Beeld: Stedelijk Museum Almelo

Mooiste ontwerp

Om de verjaardag van Barbie te vieren, vraagt het Stedelijk Museum aan de Almeloërs om een kledingontwerp te maken. “Iedereen kan meedoen. Ontwerp voor je Barbie een nieuwe feestoutfit. Dit mag zo creatief en bijzonder mogelijk. Maak hier vervolgens een foto van en stuur het naar ons op”, legt de directrice uit. Meerdere ontwerpen worden uitgekozen en zullen een speciale plek krijgen tijdens de expositie. De uiteindelijke winnaar ontvangt een bijzondere Barbie.

icon_main_info_white_glyph

Ontwerpwedstrijd

Tot en met 28 december is het mogelijk om de ontworpen feestoutfit in te zenden aan [email protected]. Vanaf 27 januari tot en met 8 september is de Barbietentoonstelling te zien in het Stedelijk Museum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.