Hengelo
Sport
Voetbal
Amateurvoetbal
Audio

Onverstoorbare scheids: ‘Voor spelers is het leuker, mij maakt het niks uit’

Vandaag trok hij z'n gele shirtje en z'n zwarte broek weer aan om te gaan fluiten bij een wedstrijd van Achilles'12. Normaliter ben je in zo'n tenue een makkelijk doelwit voor ouders en grootouders, nu is er echter geen publiek welkom op de Nederlandse velden. Maakt dat het fluiten makkelijker of is de jus er zo wel een beetje af?

We vroegen het scheidsrechterscoördinator én zelf ook scheidsrechter Mark Kremer van Achilles'21 uit Hengelo. Hij was vrijdag 9 oktober te gast in de dagelijks nieuwsshow 1Twente Vandaag.

Referee 4217535 1280
“Met publiek is het leuker voor de spelers en spelertjes, mij maakt het niet zoveel uit." © planet_fox via Pixabay

'Geschreeuw neem ik voor lief'

“Met publiek is het leuker voor de spelers en spelertjes, voor mij maakt het niet zoveel uit. Normaal staan er 30 of 40 mensen te kijken, nu zijn alleen de chauffeurs van de uitspelende ploeg aanwezig. Of de druk er daarmee vanaf is? Nee, want ik ervaar zelden druk. Het gaat mij om het plezier van de spelers. Geschreeuw neem ik voor lief. Maar er zijn collega’s die het wel lekker vinden, die rust langs het veld.”

20201009 124713
“Normaliter staan er 30 of 40 mensen te kijken, nu zijn alleen de chauffeurs van de uitspelende ploeg aanwezig als publiek.” © Mark Kremer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.