Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Hengelose Kate Snellens (30) is de beste Twentse Jonge Ambtenaar van 2023

Twentse ambtenaar van het jaar Kate Snellers
Kate Snellens
Beeld: rtvnot

Kate Snellens (30) uit Hengelo is uitgeroepen tot de beste Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar 2023. Ze werkt voor de gemeente Oldenzaal. De andere twee finalisten Demi van der A en Youri Beld werken voor de gemeente Hengelo. De verkiezingsavond was op donderdag 2 november in Borne.

Kate Snellens heeft de titel volgens de jury gewonnen door haar inzet bij grote projecten zoals de corona-crisis, de Oekraïne-crisis, de versnelde toestroom van statushouders en het thema bestaanszekerheid.

“Een echte verbinder”

Volgens de jury heeft ze laten zien dat ze zeer bekwaam en creatief is in het vinden van oplossingen. Ze wist zich te onderscheiden door haar vermogen om te schakelen in alle lagen in de organisatie en de samenleving. Wethouder Eugène van Mierlo van de gemeente Almelo was de juryvoorzitter. Hij heeft mooie woorden voor de winnaar: "Wat ons opviel, is dat jij niet over ‘ik’, maar over ‘wij’ sprak. Dat laat zien dat je een echte verbinder bent."

icon_main_info_white_glyph

Jury

De driekoppige jury bestond behalve uit wethouder Eugène van Mierlo van de gemeente Almelo, uit gemeentesecretaris Kees Meijer van de gemeente Enschede en ambtenaar Ilse Sanders, de Enschedese winnares van 2022, die werkt voor de Veiligheidsregio Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.