FC Twente wint achter gesloten deuren van Jong PSV

FC Twente heeft vanmiddag in een besloten oefenwedstrijd gewonnen van Jong PSV. Op het Trainingscentrum in Hengelo werd het 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Lazaros Lamprou.

Trainer Ron Jans noemde na afloop het eerste kwartier 'om te smullen'. Dat was niet voor niets, want beide doelpunten vielen in die eerste vijftien minuten. Vooral de tweede goal mocht er zijn. Een goed uitgespeelde aanval via Kik Pierie, Danilo en Markelo werd prachtig raak gekopt door Lazaros Lamprou. Het was al zijn tweede, want in de zevende minuut kon de Griekse aanvaller vrij binnen schieten.

Na dat stormachtige begin kwam de wedstrijd in iets rustiger vaarwater terecht, maar kreeg FC Twente nog wel kansen op meer. De ploeg had nog een paar mooie aanvallen in huis en zag onder andere nog een inzet van Jesse Bosch op de paal belandden.

De wedstrijd donderdagmiddag werd ook gebruikt om spelers die nog niet heel veel wedstrijdminuten in de benen hebben, te laten spelen. Zo vormden Dario Dumic en Kik Pierie het centrale duo achterin en mocht Jeffrey de Lange onder de lat plaatsnemen. Op het middenveld was er onder andere plek voor Lindon Selahi.

Tegenvaller was de blessure van Nathangelo Markelo. Hij ging na een vervelende botsing met knieklachten naar de kant. Een scan moet uitwijzen hoe ernstig die kwetsuur is. Ook Godfried Roemeratoe verliet het veld vroegtijdig. De middenvelder heeft al langer last van nekklachten die tijdens de wedstrijd weer opspeelden. Tot slot moest ook doelpuntenmaker Lamprou naar de kant met een blessure aan zijn hand.

FC Twente - Jong PSV 2-0 (2-0)