Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse filmmaakster praat zonder schroom over kleine borsten: 'Doorbreek het taboe'

Sanne Haarman heeft een kleine cupmaat én ze is journalist. Die combinatie maakte dat de Fleringse een documentaire vervaardigde over de impact die het hebben van kleine borsten kan hebben op meiden en vrouwen. De film 'Sanne en de Band(t)ieten' staat sinds 9 oktober op YouTube en wordt goed bekeken: "Ik krijg veel positieve, maar ook negatieve reacties, echt bizar. Het is haast een beetje overweldigend allemaal."

Bewustzijn kweken

Toen 'Sanne en de Band(t)ieten' begin oktober online kwam, benaderden veel mensen haar. Lotgenoten, maar ook mensen die zich niet bewust waren van de onzekerheden die komen kijken bij het hebben van een kleine cupmaat: “Veel mensen weten niet dat vrouwen die het betreft zich er soms heel erg mee bezighouden. Ik ben daarom blij dat de documentaire die mensen daarvan bewust heeft gemaakt", vertelt Sanne Haarman bij 1Twente Vandaag.

Vragen zonder antwoord

Haar eigen kleine borsten zijn uiteindelijk de aanleiding geweest voor het maken van de documentaire over dit kwetsbare onderwerp. Toen ze online ging zoeken naar antwoorden op haar vragen, kreeg ze vooral advertenties voor borstvergrotingen voorgeschoteld. “Dat is niet iets waar je als 16-jarig meisje iets mee kunt.”

Taboe

Met de documentaire hoopt ze het taboe rondom een kleine cupmaat te doorbreken en steun te bieden aan meiden en vrouwen die ermee zitten. Op basis van de hoeveelheid reacties vermoedt Sanne dat er nu al een grote sprong in de goede richting is gemaakt.

'Mensen willen meer'

Haar missie houdt niet op bij enkel het maken van deze documentaire, vertelt ze: "Mensen willen meer. Ik ga hier misschien op voortborduren in de vorm van een vervolgserie of een podcast, waarin ik met verschillende mensen over dit onderwerp spreek."

Het hoeft dan niet alleen te gaan over kleine borsten, maar kan ook andere schoonheidsidealen betreffen, die voor extreme onzekerheid kunnen zorgen.

Wil je de documentaire zien? Klik hier

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.