Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Stinzenbollen kleuren straks voorjaar in het nieuwe parkje naast de begraafplaats in Enter

01 Groenpark Julianastraat
Beeld: Gemeente Wierden

Een keur aan Stinzenbollen ging deze week de grond in in het nieuwe parkje bij de Oude Begraafplaats aan de Julianastraat in Enter. Wethouder Gertjan ten Brinke had de eer om de eerste bollen te planten waarmee het park zich voorbereidt op een kleurrijk voorjaar.

Buurtbewoners

Het project kreeg twee jaar geleden de goedkeuring van de Wierdense gemeenteraad. Voor de totstandkoming van het plan zijn de buurtbewoners actief betrokken geweest. Tijdens bijeenkomsten konden omwonenden hun wensen en ideeën kenbaar maken bij de gemeente.

“Deze samenwerking heeft geleid tot een aangename en toegankelijke natuurlijke omgeving voor jong en oud, waarbij ontmoeten centraal staat”, zegt wethouder Ten Brinke hierover. De afgelopen maanden heeft aannemer RK-groep uit Enter gewerkt aan het Groenplan aan de Julianastraat.

speelkeien

Het parkje past door de aanleg van half verharde paden goed bij het karakter van de Oude Begraafplaats. De borders zijn versterkt met extra heesters en het gazon is glooiend aangelegd. Kinderen kunnen spelen en klimmen op de onderhoudsvriendelijke speelkeien.

Rolstoelvriendelijk

Het rolstoelvriendelijke parkje is toegankelijker geworden voor onder andere de bewoners van het Carintreggeland, Het Reggedal. Bij warme dagen zijn er voldoende schaduwmogelijkheden.

Stinzenbollen

Een bijzondere keuze in de beplanting is het gebruik van Stinzenbollen, een groep verwilderde voorjaarsbloemen. Ze bloeien van half februari tot half mei en zorgen voor kleur en fleur in het nieuwe parkje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.