Interview
Video

“Je gaat als 18-jarige niet bij een businessclub”

Je zou het een millennial-fenomeen kunnen noemen: een bedrijf beginnen als je nog op school zit. Maar hoe doe je dat? Hoe bouw je een netwerk en waar vind je klanten? Jop Wolterink nam het initiatief voor JOCON, een platform voor startende ondernemers van 18 tot 25 jaar.

Wolterink startte zelf op 18-jarige leeftijd een softwarebedrijf. Hij had geen (zakelijk) netwerk, alleen familie, zat met vragen over prijsstelling en marketing. Het motief om met andere jonge starters een platform te bieden - online en offline - bij het ondernemerschap.

DSCF1927
Jop Wolterink, softwareondernemer sinds zijn 18e, startte een platform voor jonge ondernemers in oost-Nederland © Henk ten Harkel

Jonge ondernemers met elkaar verbinden

“Als 18-jarige ga je niet bij een businessclub”, zei Wolterink in 1Twente Vandaag. “Maar je hebt wel vragen. Met JOCON wil ik jonge talentvolle ondernemers in oost-Nederland met elkaar verbinden.” Het platform is zowel een online community als een fysiek netwerk. Wolterink en de zijnen organiseren elke twee maanden een evenement. Laagdrempelig, gezellig en leuk.

Het digitale platform is inmiddels online en het eerste evenement staat in de agenda. De kick-off van JOCON vindt plaats op 26 oktober in de Stecker in Doetinchem. Meer info vindt je op de website van JOCON. Kijk ook naar het gesprek met Wolterink bij 1Twente Vandaag.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.