Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloos project maakt kinderen enthousiast over sport en cultuur: ‘Ik heb er alle vertrouwen in’

231024 project sjors sportbedrijf almelo
Beeld: Sportbedrijf Almelo

Al vier jaar op rij is het project Sport Sportief en Sjors Creatief populair onder de basisschooljeugd in Almelo. Ieder schooljaar maken de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met verschillende sport- en cultuuractiviteiten. Lid zijn is niet nodig, de kinderen sluiten aan wanneer zij dat willen.

In het schooljaar 2020-2021 startte de gemeente Almelo het sport- en cultuurstimuleringsproject. “Afgelopen schooljaar hebben ongeveer 1600 kinderen deelgenomen. Inschrijven kon vanaf september en er zijn nu al meer dan 400 deelnemers.”, vertelt Luc Nijhuis, Buurtsportcoach Beweegaanbod bij Sportbedrijf Almelo.

Mascotte

Nadat de gemeente het project in Almelo opstartte, bedachten Sportbedrijf Almelo in samenwerking met de regionale sportverenigingen en cultuurorganisaties een initiatief genaamd Sjors. Deze alien-achtige mascotte is het boegbeeld van het stimuleringsproject en bezoekt dan ook regelmatig de Almelose basisscholen.

Het Sjorsboekje

Basisscholen delen in het begin van het schooljaar Sjorsboekjes uit. In dit boekje staan alle sport- en cultuuraanbieders met de nodige informatie opgesteld. Kinderen nemen een kijkje en melden zich vervolgens aan via de website van Actief Almelo. “Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weten te overtreffen”, aldus Nijhuis.

icon_main_info_white_glyph

Inschrijven

Via de website van Actief Almelo kunnen de basisschoolleerlingen zich aanmelden. Deelnemen aan de activiteiten is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.