Verkeer
Stuur appje
Zoek

Basisplaats voor Van Bergen in Twentse derby, Smal terug in wedstrijdselectie FC Twente

Mitchell van Bergen vervangt zondag bij FC Twente de aan zijn enkel geblesseerde Michel Vlap. Het wordt voor Van Bergen zijn debuut in de basis. Gijs Smal keert terug in de wedstrijdselectie, maar gaat niet starten.

Smal ontbrak ruim tweeënhalve maand vanwege een blessure en maakte vorige week in de oefenwedstrijd tegen het Belgische Union Saint Gilliose zijn rentree. Hij speelde 30 minuten mee in het met 4-1 gewonnen duel en is daar goed uitgekomen laat hoofdtrainer Joseph Oosting weten. "Hij heeft twee keer een kwartier gespeeld met een rustperiode ertussen. Daar is wel over nagedacht, want hij is er natuurlijk wel een behoorlijke tijd uit geweest."

20231011 Rentree Smal bij ruime oefenzege FC Twente op Union St Gillis Foto FC Twente Media
Lees ook
Gijs Smal maakt rentree bij ruime oefenzege FC Twente in België

"Deze week waren er voor hem ook wel dingen aangepast naar komende wedstrijd toe, maar dat ging prima." Het betekent dat Smal voor het eerst sinds augustus weer bij de wedstrijdselectie zit. Zeker is dat hij vanaf de bank begint. "Hij zou kunnen starten, maar dat zal nog niet gebeuren."

Blessuregevallen

Naast Vlap ontbreken bij FC Twente de al langere tijd geblesseerde Naci Ünüvar, Joshua Brenet en Max Bruns. De Twentse derby begint zondag om 14.30 uur

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.