Gijs Smal maakt rentree bij ruime oefenzege FC Twente in België

20231011 Rentree Smal bij ruime oefenzege FC Twente op Union St Gillis Foto FC Twente Media
Beeld: FC Twente Media

Gijs Smal heeft zijn rentree gemaakt voor FC Twente. In een oefenwedstrijd tegen het Belgische Union Saint Gilliose speelde hij een half uur mee. FC Twente won de wedstrijd met 4-1 dankzij een hattrick van Sem Steijn en een doelpunt van Gijs Besselink.

Voor Smal waren het zijn eerste minuten sinds begin augustus. Toen viel hij in het Europese treffen met Hammarby geblesseerd uit. Tijdens zijn herstel kreeg hij ook nog te maken met een terugslag, waardoor de revalidatie langer duurde.

Geen internationals

FC Twente trad in Brussel aan zonder internationals Sadilek, Regeer, Sampsted, Mesbahi, Taha, Yegoian en Mats Rots.

Na een gelijkopgaande openingsfase, zonder grote mogelijkheden aan beide kanten, kreeg Manfred Ugalde een grote kans. Maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Een minuut later was het wel raak: Sem Steijn dook op in de zestien en maakte geen fout.

Opnieuw Steijn

Niet veel later ging een poging van Ugalde rakelings over de lat. Aan de andere kant voorkwam Issam el Maach gevaar van de thuisploeg.

Daarna was het FC Twente dat opnieuw toesloeg en weer was Ugalde betrokken. Een schot van hem belandde op paal, waarna de rebound door Gijs Besselink binnen werd gewerkt. Nog voor rust maakte FC Twente ook nog de derde van de avond via, opnieuw, Sem Steijn. En ook nu stond Ugalde aan het begin van de aanval.

Kort daarna deed Union wat terug via Elton Kabungu. Gijs Smal had op slag van rust zijn invalbeurt nog kunnen opsieren met een treffer, maar zijn schot kwam op de lat.

20231011 Hattrick Steijn bij ruime oefenzege FC Twente op Union St Gillis Foto FC Twente Media

Waar FC Twente in de eerste helft de bovenliggende partij was, had de thuisploeg in het begin van de tweede helft meer het initiatief. Al leverde dat geen grote kansen op.

Het slotoffensief van de avond was voor FC Twente. Tien minuten voor tijd maakte Steijn zijn derde van de avond vanuit een hele mooie aanval. Na goed doorgaan van Van Bergen kreeg Sybrandy de bal en in een combinatie met Ugalde was Steijn het eindstation. Even later raakte Ugalden nog de paal.