Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose dansgroep IRON vrijdagavond in halve finale Holland's Got Talent

Foto iron hengelo
IRON na het bereiken van de halve finale
Beeld: X-Dance

De Hengelose dansgroep IRON staat vrijdagavond in de halve finale van Holland's Got Talent. In de auditieronde, die op vrijdag 1 september bij RTL4 te zien was, kreeg de dansgroep de zogeheten 'Golden Buzzer' van jurylid Dan Karaty. Daarmee verzekerde het zevental onder leiding van Hani Andary zich van een plek in de halve finale.

Televisiedebuut

IRON is het wedstrijdteam van dansschool X-Dance, dat zich volledig richt op contemporary ofwel moderne dans. Het team werd opgericht in 2016 en weet al zeven jaar lang grote prijzen te pakken in wedstrijden in heel Europa. De auditie bij Holland’s Got Talent betekende het tv-debuut van de dansgroep.

230912 X Dance Hani NIEUW EIGEN FOTO X DANCE
Lees ook
Hengelose dansgroep IRON gaat niet voor de schoonheidsprijs in Holland's Got Talent

Golden Buzzer

De auditie werd zoals gezegd met enthousiasme ontvangen door de jury. Zeker jurylid en choreograaf Dan Karaty was onder de indruk. Hij besloot zijn Golden Buzzer in te zetten; elk jurylid kan dat slechts één keer per seizoen doen. “Ik denk dat jullie de veelzijdigheid, de choreografie en het totaalpakket hebben om de show te kunnen winnen”, aldus Karaty toen.

Finale

De Hengelose dansgroep kreeg na de auditie een maand de tijd om een volgende dans in te studeren. “Wat niet iedereen weet, is dat de audities al in april waren. Zelfs de finale is al opgenomen." Dat vertelde artistiek leider Hani Andary onlangs, toen hij te gast was bij 1Twente Vandaag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.