Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tankwagen met 23.000 liter diesel kantelt op Wolfkaterweg in Beckum

20231019 truck gekanteld beckum NEWS UNITED
De tankwagen kantelde toen de chauffeur een tegemoetkomende truck wilde passeren.
Beeld: Dennis Bakker / NEWS UNITED

In Beckum is vanmorgen een tankwagen met 23.000 liter diesel gekanteld. De Wolfkaterweg is om die reden al de gehele dag afgesloten voor het verkeer. Er is voor zover bekend geen diesel weggelekt. Momenteel wordt de diesel uit de tankwagen gepompt.

Inspectie Leefomgeving en Transport

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werd de berging aanvankelijk bemoeilijkt doordat de tapkast zich aan de rechterkant bevindt; de zijde waarop de vrachtwagen terecht is gekomen. Hierdoor kon er geen slang worden aangesloten op de zogeheten 'losleiding'.

Dit is inmiddels wel gelukt. Er is een start gemaakt met het overpompen van een deel van de vloeistof. De verwachting is dat dit nog geruime tijd in beslag neemt. Daarna wordt ook de tankwagen geborgen.

Geen grip

De tankwagen kantelde toen de chauffeur een tegemoetkomende truck wilde passeren. Toen ze elkaar stapvoets passeerden, gleed een betonblok in de berm weg, waarmee de tankwagen zijn grip verloor.

De omgevingsdienst heeft onder andere het waterschap in kennis gesteld. Er is met man en macht gewerkt om geen diesel te laten lekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.