Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloër Frans Assink al een leven lang in de ban van Bob Dylan

Frans Assink is al z'n hele leven in de ban van de muziek van Bob Dylan. De 64-jarige Hengeloër steekt dat allerminst onder stoelen of banken. Al jaren treedt hij samen met anderen op met repertoire van de vroege Dylan en tijdgenoten. Op maandag 16 oktober klonk zijn muziek in Hengeloos Peil.

Thirteen Weeks

De muziek van Dylan blijft Assink boeien en als het al eens mocht gaan vervelen, dan zorgt hij gewoon voor vers bloed in z'n begeleidingsband. Waar hij in het verleden onder meer samenspeelde met zoon Jochem en nichtjes Roos en Anne Johannink (onder de noemer 'Thirteen Weeks'), musiceert Assink (zang, gitaar, mondharmonica) anno 2023 met multi-instrumentalist Bart Eugelink (gitaar, klarinetten, low whistle, trekzak en cajon) en Philip Reinders (bas) onder de noemer '60s Dylan'.

“We hebben precies één keer samen geoefend. Mogelijk heb je hier en daar wat kleine foutjes gehoord, haha!”

Kleine foutjes

Het optreden in Hengeloos Peil is het eerste met Reinders, vertelt Assink: "We hebben precies één keer samen geoefend. Mogelijk heb je hier en daar wat kleine foutjes gehoord, haha." Tot voor kort werd de bas beroerd door Barts broer Martin, maar die is momenteel erg druk met optredens van The Cats in the House, een The Cats tributeband.

Pensioen

Het optreden in de Hengelose bieb mag gerust als een try-out bestempeld worden. "In deze bezetting willen we de komende tijd veel meer gaan optreden. Zaalhouders kunnen ons bellen", kruipt Assink in de rol van z'n eigen manager. Daarmee loopt hij alvast vooruit op de jaren die nog gaan komen: "Vanaf volgend jaar krijg ik meer tijd om te repeteren en op te treden. Dan ga ik met pensioen", aldus de Thales-medewerker.

Het vuur in mij

Als Assink optreedt, houdt hij het niet alleen bij het spelen van Dylans werk. Er komen ook tal van anekdotes aan bod. Zo boeide hij begin oktober nog een zaal van geïnteresseerden tijdens een aflevering van Het vuur in mij, een serie bijzondere ontmoetingen georganiseerd door de stichting Bernhards Ontmoeting. Het verhaal begint dan steevast bij een zoekende tiener (de jonge Frans) en eindigt met een zestigplusser (de Frans van nu), die het liefst liedjes van Dylan zingt en speelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.