Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wethouder Van Essen: ‘Wat is de mooiste en beste locatie voor de nieuwe sporthal in De Lutte?’

Sporthal de lutte
Beeld: Gemeente Losser

Hoeveel zalen heeft de nieuwe sporthal in De Lutte nodig, drie of toch vier? En waar moet deze sporthal komen, op welke locatie? Daarnaar komt een vervolgonderzoek, vertelt wethouder Jaimi van Essen van de gemeente Losser. “Hiervoor is in de Voorjaarsnota 2024 budget gereserveerd.”

Onderzoek naar hoe een nieuwe sporthal in De Lutte gerealiseerd kan worden, is een van de ambities uit het coalitieakkoord. Dit voorjaar werd al een verkennend onderzoek uitgevoerd. “We hebben een eerste inventarisatie gehad bij de gebruikers van de huidige sporthal en gevraagd wat er wat hen betreft nodig is. Dat is op papier gezet”, aldus Van Essen.

“De wens in De Lutte is denk ik toch wel om de sport op of bij het sportpark te concentreren”

Zaalcapaciteit

“De gemeenteraad heeft nu besloten een volgende stap te nemen, dat is een verder onderzoek naar wat er is qua zaalcapaciteit echt nodig is in De Lutte.”
Er zijn namelijk twee sporthalvarianten in beeld gebracht; een variant met drie zaaldelen en een variant met vier zaaldelen; daaruit wordt een keuze gemaakt.

Welke locatie?

Ook wordt er onderzoek gedaan naar de locatie waar de nieuwe sporthal moet komen. “Er wordt vaak gesproken over één locatie, maar is dat dan de mooiste en de beste locatie in De Lutte? En hoe zit het op die locatie met de ontsluiting. Ook daar willen wij onderzoek naar doen.”
Van Essen denkt dat, wat de locatie betreft, de sporthal het beste past in de nabijheid of op het sportpark bij de voetbalvereniging. “De wens in De Lutte is denk ik toch wel om de sport daar te concentreren.”

Het vervolgonderzoek wordt het eerste kwartaal 2024 opgeleverd. “Dan zijn we weer een stap verder in de nieuwbouw van de sporthal in De Lutte.”

Lekkage huidige sporthal

Sportverenigingen en scholen in De Lutte maken voorlopig nog gebruik van de huidige sporthal. Twee van de drie klachten over het onderhoud van de sporthal zijn door de eigenaar hersteld: de schade aan de sportvloer en ook de klachten over tocht zijn opgelost.
Van Essen: “Er is nog wel lekkage. De gemeente heeft, mede namens de gebruikers, de eigenaar gesommeerd die lekkage te repareren. We hebben daar recent een brief over gestuurd.”

Herstel afdwingen?

In de brief wordt de eigenaar er op gewezen dat de kleine zaal regelmatig last heeft van lekkage. ‘De lekkage is zodanig dat er plassen op de vloer ontstaan en deze zaal dus niet gebruikt kan worden voor het sporten. Dit betekent dat de huurders niet het genot van de sporthal kunnen genieten, die ze bij het aangaan van de overeenkomst mochten verwachten’, schrijft de gemeente Losser.

Als de eigenaar het dak niet herstelt voor 15 november, overweegt de gemeente ‘nadere maatregelen om herstel van het dak af te dwingen’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.