Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Massale opkomst bij inspraakavond over werkzaamheden in de Oldenzaalse wijk Glinde-Hooiland

Glinde hooiland
Met deze afbeelding op het infokaartje nodigde de gemeente de bewoners uit voor de info-avond
Beeld: gemeente Oldenzaal

's Middags verwachtte wethouder Evelien Zinkweg-Ankone nog tweehonderd mensen op de bijeenkomst, maar afgelopen dinsdagavond 17 oktober werden 305 belangstellenden geteld om hun dromen en ideeën te etaleren over de Oldenzaalse wijk Glinde-Hooiland. Ook woordvoerder van de gemeente Oldenzaal Bertine ten Brinke was verheugd over deze massale opkomst. “Dit was inderdaad overweldigend.”

Ideeën ophalen

“Wat er precies in de wijk gaat gebeuren is dus ook nog niet bekend, we zitten echt in de fase van het ideeën ophalen”, aldus Ten Brinke. Duidelijk is wel dat er grote werkzaamheden zijn gepland, zoals het vernieuwen van de riolering, straten, water-, gas- en elctraleidingen, waar de gemeente ruim tien tot vijftien jaar voor uittrekt. Deze werkzaamheden zullen volgens Ten Brinke aanvang 2024 beginnen.

“We doen alles in samenspraak met de buurt, vandaar deze avond”

Wethouder Zinkweg-Ankone: “We proberen al jaren ‘werk met werk’ te maken, door rioolwerkzaamheden te combineren met aanpassingen van wegen of openbaar groen. Nu gaan we met nog meer partijen aan de slag in de wijk.” Naast WBO Wonen, Coteq en Vitens heeft de gemeente ook de welzijnsorganisatie Impuls betrokken in dit project. “Dat is voor ons volledig nieuw. We doen alles in samenspraak met de buurt, waarbij we onderlinge ontmoeting en beweging willen stimuleren. Vandaar deze avond.”

Weerman

Na het openingswoord van Zinkweg-Ankone was het woord aan de Bornse weerman Dennis Wilt, die de gevolgen van de veranderingen van het klimaat voor een woonwijk als Glinde-Hooiland toe lichte. Daarna konden de bewoners bij een infomarkt hun ideeën en dromen kwijt, alsmede natuurlijk hun vragen, bezwaren, twijfels of onzekerheden.

“Het inzenden van dromen of ideeën is mogelijk tot en met 31 oktober”

De gemeente roept inwoners op hun zienswijze te delen op de website www.stemvanoldenzaal.nl. Wie hulp nodig heeft bij het online indienen van een droom of idee, kan terecht bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) in de bibliotheek van Oldenzaal in de Vijfhoek op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. Ook liggen daar en in het gemeentehuis invulformulieren. Per mail kan dit via; [email protected]. “Het inzenden van dromen of ideeën is mogelijk tot en met 31 oktober”, aldus Ten Brinke.

Inloopbijeenkomsten Vonderweijde

In Sportcentrum Vondersweijde worden vervolgens in de eerste weken van november wederom inloopbijeenkomsten georganiseerd om de plannen verder toe te lichten en stellingen te poneren waarop mensen kunnen reageren. Dat kan op donderdag 2 november van 14.00 tot 16.00 uur, dinsdag 7 november van 19.00 tot 20.30 uur en maandag 13 november van 13.00 tot 15.00 uur.

Kaart buurt glinde hooiland oldenzaal
De Oldenzaalse buurt Glinde-Hooiland met het aantal inwoners in kaart
Beeld: gemeente Oldenzaal
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.