Sport
Voetbal
FC Twente

Versterking voor FC Twente: Luka Ilic wordt gehuurd van Manchester City

FC Twente heeft zich versterkt met Luka Ilic. De 21-jarige Servische middenvelder wordt de rest van dit seizoen gehuurd van Manchester City en sluit volgende week aan bij de groep.

Trots gevoel

Ilic is bekend met het Nederlandse voetbal, want de afgelopen twee seizoenen speelde hij op huurbasis bij NAC Breda. Daar speelde hij 45 officiële wedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde. Hij kijkt uit naar deze nieuwe stap: "Toen FC Twente onlangs kwam kende ik geen twijfel, een trots gevoel dat een grote club als FC Twente zich meldde. Ik ken de club sinds de tijd dat Dusan Tadic er speelde, ik was nog jong en de wedstrijden waren live in Servië op televisie. Afgelopen jaar bij NAC heb ik ook van Nacho veel gehoord over FC Twente. Afgelopen weken heb ik de wedstrijden live op internet gevolgd en fijne gesprekken met de trainer gehad. Volgende week hoop ik aan te sluiten bij de groep, ik kijk er echt naar uit.

Creatieve voetballer

Technisch directeur Jan Streuer gaf vrijdag al aan binnen een paar dagen versterking op het middenveld te verwachten en is blij met de komst van Ilic. “Na het vertrek van Giorgi Aburjania wilden we nog graag een linksbenige middenvelder aan de selectie toevoegen. Luka is een talentvolle creatieve voetballer en kan op meerdere posities op het middenveld spelen. Luka kent het Nederlandse voetbal goed, het is mooi dat we hem bij de selectie hebben.”

Dervisoglu

Ondanks de komst van Ilic lijkt FC Twente nog niet klaar op de transfermarkt. De club is nog op zoek naar een aanvallende middenvelder en hoopt op de komst van Halil Dervisoglu. Of dat gaat lukken wordt snel duidelijk, want morgen sluit de transferperiode.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.