Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe woonzorglocatie in Almelo opent bijna de deuren: 'Mensen kunnen hier snel terecht als thuis wonen niet meer gaat'

Het Looleehuis aan de W A de Gruyterstraat in Almelo 2
Het Looleehuis aan de W.A. de Gruyterstraat in Almelo
Beeld: Dagelijks Leven

Een kleinschalige woonzorglocatie met plek voor 22 Almeloërs met dementie: dat is het Looleehuis. Een huis aan de W.A. de Gruyterstraat in Almelo waar er 24 uur per dag zorg is. In maart werd de eerste steen gelegd en vrijdag 20 oktober gaan de deuren officieel open. De opening wordt diezelfde dag gevierd met een open huis.

Studio's

Het Looleehuis is de 89e locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven. Het tehuis is vernoemd naar de Loolee, een grote beek in Almelo die vlakbij ligt. Er is plek voor 22 bewoners en er zijn nog enkele studio’s beschikbaar. “Elke bewoner heeft een eigen studio. Deze kunnen ze met meubels en spullen van thuis inrichten. Ook zijn er twee gezellig ingerichte woonkamers en organiseert onze activiteitenbegeleider van alles in de activiteitenruimte”, vertelt locatiemanager Evelien Weerink. Dagelijks Leven wil ervoor zorgen dat mensen met dementie zich thuis voelen. De kamers krijgen geen nummertjes, maar in plaats daarvan hangt buiten de voordeur een herinneringsbox. Daarin kunnen de bewoners iets persoonlijks zetten ter herkenning van hun eigen studio.

Wethouder wonen Jan Martin van Rees
Lees ook
Mensen met dementie kunnen terecht bij Looleehuis in Almelo: bouw gestart van kleinschalige woonzorg locatie

Betaalbaar

Het huis beschikt over een ruime tuin en er is ook een eigen kok aanwezig die elke dag maaltijden voor de bewoners verzorgd. Weerink benadrukt: “Het klinkt misschien prijzig, maar wonen in het Looleehuis is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. Mensen kunnen hier snel terecht als thuis wonen niet meer gaat.”

icon_main_info_white_glyph

Open huis

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen op vrijdag 20 oktober een kijkje komen nemen in Het Looleehuis. Tussen 13.30 en 16.00 uur is er een open huis aan de W.A. de Gruyterstraat 1 in Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.