Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose dichter Bennie Sieverink valt ook dit jaar in de prijzen op Achterhoeks festival

231014 bennie sieverink FOTO AREND J HEIDEMAN
Sieverink draagt z'n gedichten uit het blote hoofd voor.
Beeld: AREND J. HEIDEMAN

Bennie Sieverink uit Hengelo is niet alleen één van de trouwste bezoekers van het populaire Poëziefestival Gelselaar, maar ook één van de succesvolste deelnemers. De Hengeloër, die zowel in het Nederlands als het Nedersaksisch schrijft, viel afgelopen zaterdag voor de vijfde keer in de prijzen.

Poëziefestival Gelselaar

Zaterdag 14 oktober was de vijfde editie van het poëziefestival in het Achterhoekse Gelselaar. De lustrumeditie leverde Sieverink voor de vijfde keer een nominatie op voor een ingezonden gedicht. Dat is uitzonderlijk aangezien de lat telkens hoog ligt: dit jaar vielen slechts tien van de bijna driehonderd ingezonden gedichten die eer te beurt. Sieverink is ook de enige die in die vijf jaar vijf keer genomineerd werd. Een keer won hij de eerste prijs.

Tweetalig

Vier jaar geleden werd de in 1954 in Weerselo geboren schrijver in beide categorieën genomineerd; zowel zijn Nederlandstalige als zijn Nedersaksische inzending viel in de prijzen. In 2020 won hij met het streektaalgedicht 'Het oog' en in 2021 en dit jaar veroverde hij een nominatie voor een Nederlandstalig gedicht. Vorig jaar nam hij niet deel, maar maakte hij het poëziefeest wel mee.

Fellini

Volgens organisator Arend J. Heideman valt Sieverink extra op in het veld vol dichters, omdat hij z'n gedichten uit het blote hoofd voordraagt. Dit in tegenstelling tot vrijwel elke andere inzender. Het juryrapport verwoordt treffend de zeggingskracht van de winnende inzending van dit jaar: “Met de ogen van Fellini vult hij twaalf regels die blijven hangen als je ze gelezen hebt”.

Hieronder het gedicht 'Heden vis', dat afgelopen zaterdag in de prijzen viel.

Schermopname 3487
Beeld: Poëziefestival Gelselaar
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.