Verkeer
Stuur appje
Zoek

Waterorgelconcert en XXL knikkerbaan: alle Hengelose uittips op een rij

230928 waterorgel hengelo FOTO ST WATERORGEL HENGELO
Beeld: ST. WATERORGEL HENGELO

Dit weekend is er weer van alles te doen in Hengelo. Op zaterdagavond is er waterorgelconcert, zijn er verschillende kunstworkshops en is er een lezing over A.I bij Oyfo. Wij hebben alle activiteiten op een rijtje gezet.

Blijgoed Atelierplein

Zaterdag en zondag worden er in het voormalig H&M-pand het kunstevent Blijgoed Atelierplein gehouden. Hier kun je verschillende kunstwerken van allerlei ateliers bewonderen, kun je workshops volgen en een conceptstore bezoeken. Op zaterdag van 11.00 uur tot 12.30 uur kan je meedoen met de workshop bloemen aquarellen en van 13.00 uur tot 14.30 uur kun je tegels beschilderen. Toegang is gratis.

Waterorgelconcert

Op zaterdagavond staat er iets speciaals te gebeuren, want voor de eerste keer wordt er een uniek waterorgelconcert gehouden in het park van de Bataafse Kamp. Het is een spontane samenwerking tussen Stichting Waterorgel Hengelo, het Harmonieorkest Vision van Koninklijke Hengelose Muziekvereniging Eendracht-Excelsior en theatergroep Barst. Het belooft een feest voor jong en oud te worden. Het concert is van 19.30 uur tot 20.30 uur.

XXL knikkerbaan

Bij Speeltuin Peckdam aan de Drilscholtenstraat 29 kunnen kinderen een XXL knikkerbaan aanleggen. Op zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur kunnen kinderen zelf een baan in elkaar zetten. Ouders kunnen een picknickkleed meenemen en lekker tijd doorbrengen in de frisse buitenlucht.

A.I familielezing door Bas Haring

Op zondag 15 oktober geef presentator Bas Haring een lezing over kunstmatige intelligentie. Bas Haring is een van makers van het BNN-programma Proefkonijnen en hoogleraar van de Universiteit Leiden. De lezing is voor museumbezoekers en is vooral interessant voor kinderen vanaf 7 jaar. De lezing duurt ongeveer een half uur. Bas Haring zal zondag twee keer een lezing geven, één om 16.00 uur en om 16.50 uur in het Oyfo Theater.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Meer weten over de activiteiten? Luister zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur naar het radioprogramma Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.