Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Carillon en popmuziek: spektakel op de Oude Markt

Weltpop im Glockenturm. Zo heet het optreden van stadsbeiaardier Esther Schopman dat morgen in het kader van Die Tolle Woche plaatsheeft. Heel bijzonder: ze musiceert samen met een Duitse singer-songwriter Ronja Maltzahn en Federico Marina vanuit de toren van de Grote Kerk. aanvang: 14.00 uur.

Terwijl iedereen wordt opgeroepen morgen de stad te mijden, verzorgt stadsbeiaardier Esther Schopman op het carillon samen met popmusici een spektakelstuk.

Samen staan de muzikanten in de speelcabine. De gitaar en zang worden versterkt via de geluidsboxen die in de toren hangen, zodat zegt Esther in het dagelijkse live-programma 1Twente Vandaag 'de muziek gelijktijdig beneden komt'.

Vorig jaar speelde de muzikanten ook al samen en dat leidde bij het publiek tot verbaasde blikken die op de toren waren gericht. "We kregen bijzondere reacties. Mensen vonden het een beetje gek. Je hoorde de klokken, gitaarmuziek en een stem die zomaar ergens over de markt zweefde", aldus Esther. Er worden zaterdagmiddag twaalf nummers gespeeld.

“Ik hoop dat mensen durven komen”

De beiaardier hoopt toch nog op publiek ook al probeert onder andere de burgemeester zaterdag het stadsbezoek te minimaliseren. "Er is genoeg ruimte op de markt om de anderhalve meter te handhaven. Daarom zijn we ook gevraagd. Ik hoop dat mensen durven te komen", zegt Esther. "Kom luisteren", roept ze op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.